banner
banner
banner

Γαλλία: πίτσα με μπρι, σπαράγγια και καπνιστό σολομό

Συνταγή

Γαλλία: πίτσα με μπρι, σπαράγγια και καπνιστό σολομό
Υλικά

1 αφράτη ζύμη πίτσας Pillsbury
100 γρ. μπρι
200 γρ. σπαράγγια
30 ml λάδι
150 γρ. καπνιστός σολομός
100 γρ. μανιτάρια (champignon de Paris)
100 ml βελουτέ λαχανικών με μπρι

banner
Παρασκευή

Στρώνουμε τη σάλτσα στην πίτσα, προσθέτουμε τα σπαράγγια, τα οποία από πριν έχουμε ζεματίσει για 2 λεπτά, και τα μανιτάρια ρια που τα έχουμε ελαφρώς σοτάρει, και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Βγάζουμε την πίτσα, προσθέτουμε το σολομό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.

Βελουτέ
Τη φτιάχνουμε ανάλογα με τη συνταγή, «δένοντας» 100 ml ζωμού (κοτόπουλου ή λαχανικών) με 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ και συμπληρώνοντας είτε 2-3 στίγματα σαφράν σε λίγο ζεστό νερό και 50 γρ. ψιλοκομμένη μοτσαρέλα (βελουτέ κοτόπουλου), είτε 50 γρ. μοτσαρέλα (βελουτέ λαχανικών), είτε 50 γρ. παρμεζάνα (βελουτέ λαχανικών-παρμεζάνας), είτε με 50 γρ. μπρι, λίγο άνηθο και σιμπουλέτ (βελουτέ λαχανικών με μπρι). Το τυρί το προσθέτουμε σε μικρά κομμάτια για να δένει περαιτέρω τη σάλτσα.

Μία σύνθεση που προφέρει τη λέξη «πίτσα» με τέλεια γαλλική προφορά, από πρώτες ύλες που φορούν περήφανα τον μπερέ a la francaise.

banner

Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος