Follow us

Γαλατόπιτα μπριλέ με μανούρι και φλούδες εσπεριδοειδών

Η Ιταλίδα ντίβα αλλάζει look. Παίρνει άλλο σχήμα και εθνικότητα και ντύνεται με απρόσμενους συνδυασμούς γαστρονομικών αξεσουάρ. Από νεοπαραδοσιακές έως fusion και από Έθνικ, οι νέες πίτσες είναι δαγκωματιά και συχώριο!

Γαλατόπιτα μπριλέ με μανούρι και φλούδες εσπεριδοειδών

Υλικά

Υλικά

50 γρ. αλεύρι

50 γρ. φρέσκο βούτυρο

50 γρ. ζάχαρη

200 mI γάλα

70 γρ. μανούρι

Ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

Χωριάτικο φύλλο

1 αβγό

50 γρ. βούτυρο λιωμένο

Ζάχαρη για την κρούστα

Παρασκευή

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια, ρίχνοντας σιγά σιγά και το γάλα (κατά προτίμησιν χλιαρό), σε χαμηλή φωτιά, εωσότου πήξει η κρέμα.

Προσεκτικά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μανούρι, το ξύσμα των εσπεριδοειδών, και την τελευταία στιγμή το αβγό.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε 4 φύλλα χωριάτικα, επίσης βουτυρώνοντάς τα ένα ένα.

Στρίβουμε περιμετρικά το φύλλο, ώστε να δημιουργήσουμε ένα κορδόνι.

Προσθέτουμε το μίγμα και ψήνουμε σε φούρνο για 20 λεπτά (180 C).

Τη βγάζουμε από το φούρνο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τη βάζουμε στο γκριλ μέχρι να καραμελώσει.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.