Υλικά
υλικά
500 γρ. φυτιλάκι (ζυμαρικό)
4 μέτρια καλαμαράκια
4-5 μικρά κολοκυθάκια
3 πράσα, το λευκό τμήμα
12 τοματίνια, κομμένα στη μέση
4 σκ. σκόρδο
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
16-20 λεπτά φετάκια αβγοτάραχο
1/2 φλ.τσ. ε.π.ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμαράκια.
Τα κόβουμε σε λεπτά σπιρτάκια (πάνω στο ξύλο κοπής, χρησιμοποιώντας κοφτερό μαχαίρι) και κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρότερα κομμάτια.
Τα στεγνώνουμε καλά.
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια.
Κόβουμε σε σπίρτα τα κολοκυθάκια.Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ ελαιόλαδο με τη μία σκελίδα σκόρδο ολόκληρη.
Όταν το σκόρδο αρχίσει να κοκκινίζει και να μυρίζει το αφαιρούμε.
Σοτάρουμε τα πράσα, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 6'-7' λεπτά προσθέτουμε τα καλαμαράκια και σοτάρουμε 4'-5'.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα τοματίνια και αφήνουμε να σιγοψηθούν μερικά λεπτά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Προς το τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο, τριμμένο και τον μαϊντανό.
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε ενώ κρατάνε λίγο.
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε 2-3 κ.σ ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε στη φωτιά για 2' και σερβίρουμε.
Πάνω σε κάθε πιάτο βάζουμε 4-5 φετάκια αβγοτάραχο.