Follow us

Φύλλα ρυζιού με φιλετάκια και ταϊλανδέζικη σαλάτα

Η Ιταλίδα ντίβα αλλάζει look. Παίρνει άλλο σχήμα και εθνικότητα και ντύνεται με απρόσμενους συνδυασμούς γαστρονομικών αξεσουάρ. Από νεοπαραδοσιακές έως fusion και από Έθνικ, οι νέες πίτσες είναι δαγκωματιά και συγχώριο!

Φύλλα ρυζιού με φιλετάκια και ταϊλανδέζικη σαλάτα

Υλικά

Υλικά

2 φύλλα ρυζιού (τετράγωνα, για spring rolls)

150 γρ. βοδινό φιλέτο

1 πράσινη σαλάτα, χοντροκομμένη

100 ml σπορέλαιο

1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

1/2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 φρέσκο lemon grass, ψιλοκομμένο

1/3 αγγούρι, σε φέτες

1 ντομάτα, σε φέτες

3 φύλλα μέντας

10 ml ξίδι ρυζιού

5 ml fish sauce

2 σταγόνες chili οil

20 ml σόγια

50 γρ. τυρί γκούντα, κομμένο σε κύβους

Παρασκευή

Τηγανίζουμε τα φύλλα ρυζιού στο σπορέλαιο για 1 λεπτό περίπου, εωσότου πάρουν χρώμα.

Κόβουμε το φιλέτο σε λωρίδες και το ψήνουμε ή το τηγανίζουμε (είναι καλύτερο σενιάν).

Γκρατινάρουμε για 2 λεπτά το τυρί με τα φύλλα ρυζιού.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε πάνω στα φύλλα του ρυζιού.


Στιλ: Τολμηρή απωανατoλίτικη φρεσκάδα

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.