banner
banner
banner

Φθινοπωρινές γεύσεις και απολαυστικό κρασί από τη Μαρινόπουλος

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Σεπτέμβρης είναι ίσως η καλύτερη εποχή για να απολαύσεις μια δροσερή βραδιά στη βεράντα, συντροφιά με ένα καλό κρασί, μόνος ή με παρέα. Αυτό που θα μεγιστοποιήσει την απόλαυση είναι το κρασί να σερβιριστεί στην κατάλληλη θερμοκρασία και βέβαια να συνοδεύεται από εδέσματα που το συμπληρώνουν και το αναδεικνύουν γευστικά.

Τα καταστήματα Carrefour, Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του κρασιού, διαθέτοντας κάβες με μεγάλη ποικιλία κρασιών, από όλη την Ελλάδα, αλλά και από γνωστές οινοπαραγωγικές χώρες του εξωτερικού, χωρισμένα ανά κατηγορία.

banner
Φθινοπωρινές γεύσεις και απολαυστικό κρασί από τη Μαρινόπουλος

Ιδιαίτερα στα υπερμάρκετ Γέρακα, Αλίμου, Avenue και Μακεδονία λειτουργεί πλέον ένα αναβαθμισμένο concept, όπου τα κρασιά προβάλλονται με ιδιαίτερο φωτισμό, σε ειδικές προθήκες και συντηρητές, ώστε να μπορεί κανείς να αγοράσει το κρασί που επιθυμεί στην ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος και να το πάει έτοιμο για άνοιγμα στο κάλεσμά του ή στο σπίτι του. Στον χώρο της κάβας των υπερμάρκετ υπάρχει επίσης μεγάλη οθόνη αφής, με χρήσιμες πληροφορίες για κάθε κρασί ανά κατηγορία και προέλευση, ενώ υπάρχουν και προτεινόμενες συνταγές που έχουν κρασί στα υλικά τους και μπορεί κανείς να τις στείλει από την οθόνη στον υπολογιστή του μέσω ενός email! Εκτός από τις ετικέτες οίνου, εδώ βρίσκουμε και μια σειρά από ελληνικά ηδύποτα μικρών παραγωγών, που έχει επιλέξει προσεχτικά η ομάδα της Μαρινόπουλος.


Για την αρχή του φθινοπώρου, η Μαρινόπουλος μας προτείνει να δοκιμάσουμε δύο ξεχωριστά κρασιά από τη διάσημη πλέον αμπελουργική ζώνη της Δράμας και ειδικότερα από το Κτήμα του Νίκου Λαζαρίδη, το οποίο είναι η πρωτοπόρος μονάδα που ανέδειξε τη ζώνη της Δράμας πριν από 25 χρόνια. Σας προτείνουμε λοιπόν το Amalthia, Nico Lazaridi σε δύο εκδοχές. Το λευκό από Sauvignon Blanc, Trebbiano, και Chardonna και το ερυθρό από Cabernet Sauvignon και Merlot.

Amalthia, Nico Lazaridi (λευκός)
Amalthia, Nico Lazaridi (λευκός)

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα
Τύπος: οίνος λευκός ξηρός
Ποικιλίες: Sauvignon Blanc, Trebbiano, Chardonnay
Γευσιγνωσία: χαρακτηρίζεται από λαμπερό χρώμα με έντονες πρασινοκίτρινες ανταύγειες. Αρωματικά κυριαρχούν λευκόσαρκα καλοκαιρινά φρούτα σε συνδυασμό με εσπεριδοειδή. Εντυπωσιακή εξέλιξη στο στόμα με διακριτική ευχάριστη οξύτητα και φρουτώδη επίγευση.
Φύλαξη – παλαίωση: πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 2-3 χρόνια από τον τρύγο.
Γευστικό ταίριασμα: θα συνοδέψει ιδανικά ψητά ψάρια και λαχανικά, θαλασσινά, λαδερά πιάτα μεσογειακής κουζίνας, ποικιλίες ορεκτικών και δροσερές σαλάτες. Σερβίρεται στους 8-10oC.

Πιο συγκεκριμένα σας προτείνουμε να το απολαύσετε με:
- Πλατό τυριών με γραβιέρα Κρητών Παράδοση, κεφαλοτύρι Ελάτη, πικάντικη γραβιέρα Αμφιλοχίας Νάκας και σκληροτύρι Όλυμπος.
Φιλέτα μπακαλιάρου με κολοκυθάκια και μαραθόριζα*
Σπαγγέτι με "φρούτα της θάλασσας"*

banner
Amalthia, Nico Lazaridi (ερυθρός)
Amalthia, Nico Lazaridi (ερυθρός)

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα
Τύπος: οίνος ερυθρός ξηρός
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon, Merlot
Γευσιγνωσία: χαρακτηρίζεται από βαθυκόκκινο ρουμπινί χρώμα και αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους με διακριτικές νότες γλυκών μπαχαρικών. Κομψές, νόστιμες ταννίνες και μακρά επίγευση καραμελωμένων φρούτων και μέντας.
Φύλαξη- παλαίωση: πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 5-6 χρόνια από τον τρύγο.
Γευστικό ταίριασμα: θα συνοδέψει ιδανικά ψητά κρέατα, μαγειρευτά κοκκινιστά, παραδοσιακές πίτες, καθώς και ζυμαρικά φούρνου. Σερβίρεται στους 16-18oC.

Πιο συγκεκριμένα σας προτείνουμε να το απολαύσετε με:
-Ζυμαρικά φούρνου με φρέσκια ντομάτα και χούμους*
- Μακαρόνια με μοσχάρι κοκκινιστό*

 
*Κάντε κλικ στο όνομα κάθε πιάτου για να δείτε αναλυτικά τη συνταγή



Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος