banner
banner

Φτερούγες κοτόπουλου πικάντικες

Συνταγή

Φτερούγες κοτόπουλου πικάντικες
Υλικά

1 ½ κ. φτερούγες κοτόπουλου ή κοπανάκια
⅓ φλ. κέτσαπ
⅓ φλ. μουστάρδα πικάντικη
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
2 κ.σ. αφυδατωμένο σκόρδο
⅓ φλ. μέλι
15 κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι ή μαντζουράνα
⅓ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας τις φτερούγες ή τα κοπανάκια. Ανακατεύουµε καλά σε μεγάλο μπολ την κέτσαπ, τη μουστάρδα,την καπνιστή πάπρικα, το  αφυδατωμένο σκόρδο, το μέλι και το αλατοπίπερο.
Βάζουμε τις φτερούγες ή τα κοπανάκια μέσα στο μπολ και γυρίζουμε κάθε κομμάτι να καλυφθεί απολύτως με το μείγμα. Τα βγάζουμε στραγγιστά με πιρούνι και τα βάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου καλυμμένη με λαδόκολλα. Τακτοποιούμε ανάμεσα τα κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι ή μαντζουράνα. Ψήνουμε για 45 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι να πάρουν οι φτερούγες χρυσοκάστανο χρώμα. Σερβίρουμε αμέσως.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος