Φτερούγες κοτόπουλου γεμιστές με μελιτζάνα και σάλτσα φασκόμηλου

Συνταγή

Φτερούγες κοτόπουλου γεμιστές με μελιτζάνα και σάλτσα φασκόμηλου
Υλικά (για 6 άτομα)

30 φτερούγες κοτόπουλου, ξεκοκαλισμένες (βράζουμε τα κόκαλα για το ζωμό που χρειάζεται στη σάλτσα), αλάτι και πιπέρι

Γέμιση
3 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες, ψημένες στο φούρνο
1 1/2 ώριμη ντομάτα, χωρίς φλούδα και σπόρους, κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια
1 1/2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 κ.σ, ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Σάλτσα
450 ml ζωμός κοτόπουλου
1 1/2 ματσάκι φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
300 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Ξεκοκαλίζουμε τις φτερούγες με ένα κοπίδι. Κάνουμε μια κατά μήκος τομή σε όλο το εσωτερικό της φτερούγας (και στα δύο σκέλη της). Ανοίγουμε το δέρμα με προσοχή και σπρώχνουμε με τα δάχτυλα το κρέας για να ξεκολλήσει από τα κόκαλα. Με το κοπίδι κόβουμε τους άσπρους τένοντες της κλείδωσης, και πιάνοντας γερά τα δύο κόκαλα δεξιά και αριστερά της, εξαρθρώνουμε την κλείδωση με ένα απότομο στρίψιμο. Ξεκολλάμε με τα δάχτυλα το υπόλοιπο κρέας γύρω από όλα τα κοκαλάκια και από τις δύο μεριές της φτερούγας, και τα αφαιρούμε. Έτσι, έχουμε ένα μακρόστενο κομμάτι καθαρού κρέατος, με το δέρμα ανέπαφο, για να το γεμίσουμε και να τυλίξουμε κατά μήκος, ώστε να μοιάζει σαν μικρό λουκάνικο. (Αν η... εγχείριση σάς φαίνεται δύσκολη, ζητήστε από τον χασάπη να ξεκολλήσει τις φτερούγες).



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις λιώνουμε και τις ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Με ένα κουταλάκι, γεμίζουμε τις φτερούγες και τις κλείνουμε, στερεώνοντάς τες με οδοντογλυφίδες. Τις αλείφουμε με λάδι, τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο επί 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό, σε μέτρια φωτιά, και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το φασκόμηλο και ανάλογο αλατοπίπερο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει, ανακατεύοντάς το κάθε τόσο, μέχρι να δέσει η σάλτσα.



Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε από 5 γεμιστές φτερούγες σε κάθε πιάτο και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος