banner
banner
banner

Φρυγαδέλια Λευκάδας

Συνταγή

Φρυγαδέλια Λευκάδας
Υλικά:

2 συκώτια αρνίσια ή 700 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι
1 μπόλια αρνίσια
αλατοπίπερο
μπαχάρι τριμμένο

banner
Εκτέλεση:

Κόβουμε συκώτι αρνίσιο ή μοσχαρίσιο σε κομμάτια ομοιόμορφα σε μέγεθος σπιρτόκουτου. Το πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και μπαχάρι τριμμένα. Έχουμε κόψει μια μπόλια σε ορθογώνια κομμάτια, που να τυλίγουν το κάθε κομμάτι του συκωτιού. Βάζουμε τα φρυγαδέλια σε μικρό μεταλλικό σουβλάκι και φροντίζουμε να τρυπάμε με το σουβλί το σημείο που διπλώνει η μπόλια για να σταθεροποιηθεί και να μη φύγει στη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε κατά προτίμηση στα κάρβουνα.


(Σημ. Συνταγή από το εστιατόριο "Φρύνη στο μώλο" της Φρύνης Συκιώτη στη Λευκάδα.)


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος