Follow us

Φρουτοσαλάτα με σαμπάνια

Φρουτοσαλάτα με σαμπάνια

Υλικά

υλικά για 4 άτομα

2 μήλα

3 μανταρίνια 

1/2 ανανά

1 μπανάνα

1/2 ώριμο μάνγκο ή αχλάδι

3/4 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή

1 φλ.τσ. νερό

1 αστεροειδή γλυκάνισο

1 φλ.τσ. σαμπάνια ή προσέκο (ή άλλο αφρώδη οίνο)

παρασκευή

Σ' ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη με τον αστεροειδή γλυκάνισο, τη βρέχουμε με το νερό και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί τελείως.

Μεταφέρουμε αυτό το σιρόπι σε μεγάλο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε κυβάκια, τη μπανάνα σε φετάκια.

Τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι και αφαιρούμε το γλυκάνισο.

Προσθέτουμε τη σαμπάνια και αφήνουμε τη φρουτοσαλάτα 1 ώρα στο ψυγείο, πριν τη σερβίρουμε.(σημ.

Για να μη "χάσουμε" την ανοιγμένη σαμπάνια, μπορούμε να έχουμε βάλει τα φρούτα στο σιρόπι νωρίτερα.

Την ώρα του φαγητού, ανοίγουμε τη σαμπάνια, προσθέτουμε στη φρουτοσαλάτα και καταναλώνουμε την υπόλοιπη με τα ορεκτικά ή και το φαγητό μας

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.