Follow us

Fritto misto με καλαμαράκια, κολοκυθάκια και πατάτες

Fritto misto με καλαμαράκια, κολοκυθάκια και πατάτες

Υλικά

Υλικά

1.500 γρ. μικρά καλαμαράκια

500 γρ. κολοκυθάκια

500 γρ. πατάτες

3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο μήκους 5 εκ. το καθένα

2 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια πολύ καλά.

Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τελείως.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες την πατάτα και τα κολοκυθάκια και αφήνουμε τα λαχανικά να στεγνώσουν τελείως σε σουρωτήρι, ξεχωριστά το καθένα.

Αλευρώνουμε τα κολοκυθάκια και τα περνάμε από σίτα να φύγει το περισσό αλεύρι. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι ¾ φλιτζανιού λάδι και τηγανίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου μέχρι να μαυρίσουν.

Τις πετάμε και τηγανίζουμε ξεχωριστά, πρώτα τις πατάτες και μετά τα κολοκυθάκια, μαζί με ένα κλαράκι δεντρολίβανο κάθε φορά.

Αλατίζουμε, βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί.

Στραγγίζουμε το λάδι, προσθέτουμε λίγο ακόμα, το αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε τα καλαμαράκια με το κλαράκι δεντρολίβανο για 2 -3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε όλα τα τηγανητά σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.