banner
banner
banner

Φριτέλλες

Συνταγή

Φριτέλλες
υλικά

200 γρ. αλεύρι

15 γρ. μαγιά μπύρας

50 γρ. σουλτανίνα

50 μήλο σε κυβάκια

50 γρ. κουκουνάρι

40 γρ. ζάχαρη

1/2 ποτηράκι γκράπα ή τσίπουρο

ζάχαρη άχνη

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

banner
παρασκευή

Σε βαθύ σκεύος διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη με ένα φλ. χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη γκράπα. Ενώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική -αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτουμε τη σταφίδα, το κουκουνάρι και το μήλο και ζυμώνουμε ελαφρά. Τηγανίζουμε κουταλιές από τη ζύμη σε άφθονο καυτό λάδι. Αφήνουμε να στραγγίξουν οι φριτέλλες σε απορροφητικό χαρτί και κατόπιν τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με άχνη. Τις τρώμε ζεστές.
σημ. οι φριτέλλες (frittelle) είναι παραδοσιακό γλυκό της Αποκριάς στην Ιταλία.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος