banner
banner
banner

Φριτάτα με σπαράγγια, μάραθο, δυόσμο και κατίκι

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023

Υλικά
Υλικά

200 γρ. σπαράγγια πράσινα
6 αβγά,
3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
10 κλωνάρια μάραθο χοντροκομμένα
1 φούχτα φρέσκα φύλλα δυόσμου ολόκληρα
100 γρ. κατίκι
3 κ.σ. αλεύρι
⅓ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε τα αβγά σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι διαλυμένο σε 5 κ.σ. κρύο νερό. Χτυπάμε να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τον μάραθο, συνεχίζουμε το χτύπημα με τον αβγοδάρτη και αλατοπιπερώνουμε.  Πλένουμε τα σπαράγγια, κόβουμε 1 εκ. από το σκληρό κάτω μέρος και καθαρίζουμε κάθε σπαράγγι με ξεφλουδιστήρι μέχρι τη μέση. Βάζουμε τα σπαράγγια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να το πιουν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε ελαφρά για 2 -3 λεπτά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα αβγά-αρωματικά χόρτα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ψηθεί η φριτάτα από κάτω. Απλώνουμε το κατίκι στην επιφάνεια και μεταφέρουμε το τηγάνι κάτω από το γκριλ σε θερμοκρασία 160ο C, με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου. Αφήνουμε για 5-8 λεπτά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Α.Τ.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος