banner
banner
banner

Φριτάτα με καλαμπόκι, πιπεριές φλωρίνης και έμενταλ

Συνταγή

Φριτάτα με καλαμπόκι, πιπεριές φλωρίνης και έμενταλ
Υλικά

8 αβγά
1 φλ. τσ. βρασμένους σπόρους καλαμποκιού
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ½ φλ. τσ. έμενταλ κομμένο σε κύβους
4 πιπεριές τύπου Φλωρίνης
½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
½ φλ. ανάμικτα φρέσκα αρωματικά χόρτα ψιλοκομμένα
½ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τις πιπεριές. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό για κάθε αβγό. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές με το λάδι τους, το έμενταλ και τα αρωματικά. Αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη σπάτουλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο πάνω –κάτω στους 160ο C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό (περίμ. 23 εκ.) ή  παραλληλόγραμμο (πλευρά 23 εκ.)  ρηχό ταψάκι (ύψος 2 εκ.) Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε γύρω στα 15 λεπτά, μέχρι να πήξει η φριτάτα και να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος