banner
banner
banner

Φριτάτα με φρέσκα κουκιά και τυρί

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022

Υλικά
Υλικά

450 γρ. καρποί από φρέσκα κουκιά
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
8 αβγά
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη με το πιρούνι
2-3 κ.σ. φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
50 γρ. πεκορίνο τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αβγά με τον αβγοδάρτη μαζί με τη φέτα, το πεκορίνο και τη μέντα και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε τα φρέσκα κουκιά για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε σε καυτό νερό και τα στραγγίζουμε πάλι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά για 5- 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα κουκιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στο τηγάνι και μαγειρεύουμε τη φριτάτα για 15 λεπτά μέχρι να γίνει από κάτω. Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου και βάζουμε ψηλά στη σχάρα το τηγάνι με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου. Ψήνουμε για 5 -6 λεπτά, ώσπου να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια  και να κάνει χρυσοκάστανη κρούστα. Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.


A.T.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος