Follow us

Φριτάτα φούρνου με σπανάκι και ρικότα

Φριτάτα φούρνου με σπανάκι και ρικότα

Υλικά

υλικά για 4 άτομα

5 φρέσκα αβγά

500 γρ. τρυφερό σπανάκι, καθαρισμένο

150 γρ. πράσσα, καθαρισμένα, σε φετάκια

250 γρ. ρικότα (φρέσκο τυρί)

100 γρ. κασέρι ή έμμενταλ

30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

λίγο φρέσκο βούτυρο

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

Πλένουμε το σπανάκι, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, αν χρειάζεται.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κομμένα πράσσα, μέχρι να μαλακώσουν, 3' περίπου.

Προσθέτουμε το σπανάκι, και αφήνουμε να μαλακώσει, ανακατεύοντας συχνά.

Μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και πιέζουμε ελαφρά ν΄αφήσει τα υγρά του.

Κατόπιν μ' ένα κουτάλι το πιέζουμε να πολτοποιηθεί ελαφρά.

Χτυπάμε τα αβγά με το ανάλογο αλατοπίπερο και προσθέτουμε την κομματιασμένη ρικότα.

Χτυπάμε πάλι να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το έμμενταλ (ή το κασέρι) και χτυπάμε πάλι.

Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.

Βουτυρώνουμε καλά μια ταρτιέρα των 23-24 εκ.

και πασπαλίζουμε τον πάτο με τη φρυγανιά.

Βάζουμε μέσα το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε στο φούρνο για 30' περίπου.

Η φριτάτα είναι έτοιμη όταν βλέπουμε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους και στο κέντρο έχει στερεοποιηθεί.

Τη σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.