Follow us

Φρέσκος σολομός με πέστο ρόκας

Φρέσκος σολομός με πέστο ρόκας

Υλικά

υλικά για 4 μερίδες

4 φιλέτα σολομού (250 γρ. περίπου το καθένα)

100 γρ. ρόκα

 2 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλικού

1/3 φλ.τσ. καρυδόψιχα

3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

1-2 σκ.σκόρδο

5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα, αφαιρώντας τα σκληρά κοτσάνια.

Σκουπίζουμε το σολομό και τον λαδώνουμε ελαφρά με τα δάχτυλα.

Αλατίζουμε, βάζουμε πιπέρι και ψήνουμε τα φιλέτα σε τηγάνι- γριλιέρα που έχουμε αφήσει να κάψει καλά, χωρίς λάδι.

Μπορεί να χρειαστεί να αδειάσουμε λίπος του ψαριού, που θα έχει μαζευτεί στη μέση του ψησίματος.

Μόλις η σάρκα του ψαριού έχει πάρει ροζ ανοιχτό χρώμα μέχρι το κέντρο, το βγάζουμε από τη φωτιά.Για να φτιάξουμε τη σάλτσα πέστο, βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το σκόρδο και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και πολτοποιούμε.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε το σολομό ζεστό με μια κ.σ σάλτσα επάνω σε κάθε φέτα.

Συνοδεύουμε το πιάτο με φουντίτσες βρασμένου μπρόκολου με λαδολέμονο και λίγο τριμμένο σκόρδο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.