Follow us

Φραντζολάκια με τυρί

Φραντζολάκια με τυρί

Υλικά

Υλικά (για 9 τεμάχια)

350 ml χλιαρό νερό

2 κ.γ. ξηρή μαγιά

250 γρ. αλεύρι για ψωμί

1 κ.γ. ψιλή ζάχαρη

250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για ψωμί

1 ½ κ.γ. αλάτι

Υλικά για να προσθέσετε στα φρατζολάκια πριν τα ψήσετε

75 γρ. τριμμένο ώριμο τσένταρ

1 αβγό χτυπημένο

Υλικά για το σερβίρισμα

9 φύλλα μαρουλιού

2 ντομάτες κομμένες σε φέτες

5 φέτες ζαμπόν

4 φέτες τυρί τσένταρ

Εργαλεία

Μικρό μπολ

Κουταλάκι του γλυκού

Μεγάλο μπολ

Ξύλινη κουτάλα

Καθαρή πετσέτα κουζίνας

Μεγάλη λαμαρίνα φούρνου

Πινέλο ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Ρίχνετε 100 ml από το νερό σε ένα μπολ.

Προσθέτετε τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν.

Αφήνετε το μπολ σε ζεστό μέρος για 5 λεπτά.

Βάζετε τους δυο τύπους αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

Με το χέρι σας ανοίγετε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο.Προσθέτετε τη μαγιά και μέρος από το υπόλοιπο νερό και ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε μια απαλή ζύμη.

Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό, προσθέτετε νερό.Απλώνετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.

Τη ζυμώνετε με τους καρπούς σας διπλώνοντάς τη.

Τη ζυμώνετε για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει απαλή και γυαλιστερή.

Βάζετε τη ζύμη σε καθαρό μπολ και το καλύπτετε με μια πετσέτα.

Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος για 1 ½ -2 ώρες, μέχρι να διπλαστιαστεί.

Ζητάτε από κάποιον ενήλικο να προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Ζυμώνετε και πάλι τη ζύμη χτυπώντας τη με τους καρπούς σας.Μοιράζετε τη ζύμη σε 9 ίσα κομμάτια.

Πασπαλίζετε τα χέρια σας με λίγο αλεύρι και πλάθετε φρατζολάκια.Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνετε για 10 λεπτά.Αλείφετε τα φρατζολάκια με αυγό και πιέζετε το τυρί στο επάνω μέρος τους.

Τα ψήνετε για 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Τα αφήνετε να κρυώσουν κάπως και μετά τα γεμίζετε με υλικά της αρεσκείας σας.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Στην κουζίνα με τη μαμά», των εκδόσεων Ψυχογιός.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι