Follow us

Φοιτητής στην κουζίνα

Φοιτητής μακρυά από την οικογένεια; προηγούνται τα μαθήματα στην κουζίνα γιά να μην πεινάσουμε, που δεν είναι τόσο δύσκολα όσο ακούγονται!

Φοιτητής στην κουζίνα

Τι ήταν χειρότερο από την πρώτη επαφή με το στριφνό καθηγητή του πιό δύσκολου μαθήματος της Σχολής; Η θέα της άδειας κατσαρόλας, γυρίζοντας στο σπίτι…Οταν μέχρι χτες είχες τα πάντα "στο πιάτο" και δεν χρειάστηκε ποτέ να βράσεις νερό, που λέει ο λόγος, το να τηγανίσεις ένα αβγό σου φαίνεται δυσκολότερο κι από τις Πανελλήνιες… "Ψυχραιμία και οργάνωση", η συνταγή που βγάζει άκρη ισχύει κι εδώ. Γιατί όσο συχνά κι αν ταξιδεύει το ταπεράκι/δεματάκι της μαμάς, ανάλογα με την απόσταση -Λονδίνο μεριά δεν ισχύει ούτε αυτό- η καθημερινότητα και τα περιορισμένα οικονομικά απαιτούν μιά στοιχειώδη μαγειρική στο σπίτι. Κυρίως γιά να μην πεινάσετε, αλλά και γιά να φωνάζετε πότε πότε φίλους στο σπίτι γιά μπίρες. Και πού ξέρετε, μπορεί και να κολλήσετε με τη μαγειρική στο τέλος, το έχουν πάθει αρκετοί…Σκεύη, εφόδια, ιδέες, μέθοδος και οι συνταγές στο τέλος. Πάμε…

Τα απαραίτητα σκεύη γιά μαγείρεμα

Φοιτητής στην κουζίνα

τηγάνια 2: ένα μέτριο (24-26εκ.) γιά όλες τις δουλειές, ένα πολύ μεγάλο και βαθύ, γιά τις μακαρονάδες κ.λ. Ολα αντικολλητικά. Ισχύει ότι το βαρύτερο και ακριβότερο θα κρατήσει περισσότερο και κάνει σωστότερη δουλειά. Επιπλέον, χρήσιμο θα σας φανεί και ένα πολύ μικρό, π.χ. γιά να ψήσεις ένα αβγό.

κατσαρόλες 2: μιά μικρή/μέτρια (20-22εκ.) και μιά μεγάλη, που να χωράει ένα πακέτο σπαγγέτι. Καλό θα ήταν κι ένα μικρό κατσαρολάκι, γιά να ζεσταίνουμε κάτι ή να φτιάχνουμε μιά σάλτσα.

1 πυρέξ γιά το φούρνο περίπου 20Χ30 εκ. βαθύ και κατά προτίμηση παραλληλόγραμμο.

ένα μιξεράκι τύπου multi (είναι πολύ φθηνό) διευκολύνει καθημερινά, ακόμα και στο κόψιμο του κρεμμυδιού.

μεταλλικός τρίφτης τυριού -με τρύπες μικρές και μεγαλύτερες-, μεγάλο σουρωτήρι, κουτάλα και σπάτουλα πλαστική ή ξύλινη, τσιμπίδα γιά τα μακαρόνια, μαχαιράκια που να κόβουν, ένα μέτριο ταψάκι με σχάρα γιά ψήσιμο στο γκριλ.

Επιπλέον, αν έχετε τη δυνατότητα, θα σας φανούν πολύ χρήσιμα και αυτά τα σκεύη:

τηγάνι-ψηστιέρα με αυλάκια: ιδανικό σκεύος γιά να ψήσεις εύκολα και γρήγορα τα πάντα, από σουβλάκια και μπιφτέκια μέχρι φιλέτο κοτόπουλο και λαχανικά -απαραίτητο αν δεν υπάρχει γκριλ. Ακόμα και ψάρι (λέμε τώρα…).

κοτοπουλιέρα: έτσι ονομάζεται το μικρό μαγικό σκεύος με την όρθια υποδοχή όπου καρφώνεται ολόκληρο το κοτόπουλο και ψήνεται στο φούρνο (χωρίς ν' ασχοληθείτε καθόλου) ενώ στη βάση μαζεύεται η υπέροχη σάλτσα του. Κυκλοφορεί σε μεταλλικό (πολύ φθηνό) και σε κεραμικό.

Στο ντουλάπι

- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και απλό (ή σπορέλαιο) γιά το τηγάνισμα. Ξύδι, απλό και βαλσαμικό γιά τις σαλάτες.
- μουστάρδα, κέτσαπ, κουτιά με πολτό ντομάτας γιά σάλτσες (αυτά μόλις ανοιχτούν μεταφέρονται στο ψυγείο)
- κονσέρβες: τόνος (πολλές), καλαμπόκι, κόκκινα φασόλια (γιά γρήγορες σαλάτες-γεύματα).
- ζυμαρικά (σπαγγέτι, πένες, φιογκάκια κ.λ.), ρύζι γιά πιλάφι -αν τα καταφέρνετε και γιά ριζότο. Φακές ( είναι το πιό εύκολο όσπριο και γίνεται και νόστιμη σαλάτα).
- μπαχαρικά και μυρωδικά: πιπέρι (προτιμήστε με μύλο), κίμινο, μείγμα μπαχαρικών γιά κοτόπουλο, πάπρικα, ρίγανη, βασιλικό και ότι άλλο σας αρέσει.
- μαναβικά: πατάτες (προσοχή, σε σκοτεινό μέρος), κρεμμύδια, σκόρδα, καρότα, ντομάτες.
- κρίθινα παξιμάδια (ντάκους) γιά μιά χορταστική σαλάτα του λεπτού.

Στο ψυγείο-μόνιμα

Παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί γιά ζυμαρικά, φρέσκο βούτυρο, κρέμα γάλακτος, μαγιονέζα, φρέσκα μανιτάρια, πράσινη σαλάτα, αβγά, λουκάνικα (γιά γεύματα της στιγμής). Μικρά πιτάκια (τύπου πίτας γιά σουβλάκι). Αυτά, εκτός, βέβαια, από τα ποτά, τους χυμούς, τα γιαούρτια σας και το τυρί που σας αρέσει γιά σνακ. Ακόμα, θα μπορούσε να υπάρχει ζύμη έτοιμη γιά χρήση σε κουτάκι, γιά μιά γρήγορη πίτσα.

Ιδέες γιά κάθε περίσταση

Τα καθημερινά

Αφιερώνοντας λίγη ώρα το Σαββατοκύριακο μπορείτε να έχετε μαγειρεμένο, έτοιμο φαγητό γιά αρκετές μέρες:

Φτιάχνετε μπιφτέκια, τα τυλίγετε δύο ή τρία μαζί σε αλουμινόχαρτο και τα διατηρείτε στην κατάψυξη. Το πρωί βγάζετε όσα θα φάτε. Δεν θα χρειστούν παρά 6'-7' γιά να τα ψήσετε, όσο χρειάζεται γιά να κοπεί η σαλάτα…

Βάζετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο στο φούρνο με τις πατάτες του (πανεύκολο), θα σας κρατήσει 2-3 μέρες.

Ετοιμάζετε μιά σάλτσα ζυμαρικών με ντομάτα, σκόρδο και μυρωδικά και τη διατηρείτε 3-4 μέρες στο ψυγείο, γιά να την έχετε έτοιμη μόλις βράσετε τα μακαρόνια σας.

Αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο θα καταφύγετε σε μιά ενισχυμένη ομελέτα (ή φριτάτα) με πατάτες, τυρί, λουκάνικο ή σε μιά μακαρονάδα φτιάχνοντας μιά γρήγορη σάλτσα ή χρησιμοποιώντας έτοιμη.

Φωνάζουμε φίλους γιά φαγητό

Κανείς δεν λέει όχι σε μιά πλούσια μακαρονάδα που θα φτιάξετε επί τόπου, αλλά πολλοί θα εκτιμήσουν κι ένα σπιτικό φαγητό τύπου "κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο" ή σουτζουκάκια με σάλτσα -λιγότερο οικονομικά αλλά εύκολα και τα δύο. Ενα μεξικάνικο ρύζι ή μιά μεγάλη ισπανική ομελέτα (φριτάτα) σαν κύριο φαγητό δεν είναι κακές ιδέες, ενώ λουκάνικα και σουβλάκια (έτοιμα από τον κρεοπώλη) στο τηγάνι-ψηστιέρα ή στο γκριλ με ψητές πατάτες δίνουν αέρα "μπάρμπεκιου" και γίνονται γρήγορα. Τα κλασικά ζυμαρικά στο φούρνο με τυρί, μπέικον και κρέμα μπορεί ν' ακούγονται παλιομοδίτικα, αλλά γίνονται πανεύκολα και αρέσουν σε όλους. Γιά σαλάτα προτιμήστε έναν καλοφτιαγμένο ντάκο (βρεγμένο κρίθινο παξιμάδι με τριμμένη ντομάτα, ρίγανη, φέτα ή ξινομυζήθρα και ελαιόλαδο), νόστιμο και χορταστικό.

Κάλεσμα τετ α τετ

Θα τύχει κι αυτό και ναι, υπάρχει τρόπος να βγείτε ασπροπρόσωποι χωρίς να ξοδέψετε το μισό μηνιάτικο και συγχρόνως να κερδίσετε πόντους εκτίμησης και μόνο γιά το γεγονός ότι μπήκατε στην κουζίνα και δεν…ξεπετάξατε τη βραδυά με delivery. Αρα, είναι και θέμα στρατηγικής…Προτείνουμε φιογκάκια ή πένες με καπνιστό σολομό* ή φιλετάκια από ψαρονέφρι με κρέμα και πράσινο πιπέρι**(ή και τα δύο), μιά σαλάτα με ντομάτα, ρόκα, μοτσαρέλα και βινεγκρέτ από πετιμέζι ροδιού (εντάξει, καλό είναι και το μπαλσάμικο) και αν ανήκετε στο γυναικείο φύλο, ένα cheesecake -το πιό απλό που γίνεται (δύσκολα άνδρας θα επιχειρήσει γλυκό, εκτός κι αν σπουδάζει σε σχολή μαγειρικής). Αγοράστε δυό μπουκάλια κρασί -απαραίτητο έξοδο, αλλά δεν χρειάζεται να είναι ακριβό- και σιγουρευτείτε ότι έχετε στο ντουλάπι τουλάχιστον δύο ποτήρια με ποδαράκι. Καλό είναι να έχετε μαγειρέψει αυτά τα απλά πιάτα τουλάχιστον μιά φορά σε ανύποπτο χρόνο, ώστε να μην έχετε πρόσθετο άγχος γιά το αν θα πετύχουν. Δωμάτιο τακτοποιημένο, κάτι που μάλλον θα χρειαστεί περισσότερη ώρα και από το μαγείρεμα…
*συνολικό κόστος 12-14€ γιά 3-4 μερίδες
**συνολικό κόστος 14-16€ γιά 2 μερίδες σαν κύριο φαγητό

Συνταγές S.O.S

Μπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά

υλικά
1 κ. κιμά μοσχαρίσιο από ελιά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο multi
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. κίμινο (αν θέλετε)
1 φέτα ψωμιού μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά, δυό φέτες τυρί γκούντα

παρασκευή
Βάζουμε σ' ένα ταψάκι όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά, μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Πλάθουμε μπιφτέκια στρογγυλά (γίνονται περίπου 12 μπιφτέκια). Αν θέλουμε, βάζουμε στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού ένα μικρό κομμάτι τυριού και φροντίζουμε να καλυφθεί γύρω γύρω από κιμά. Καλύτερα να τα αφήσουμε να σταθούν στο ψυγείο μερικές ώρες πριν τα ψήσουμε, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Τα ψήνουμε σε ελαφρά λαδωμένη σχάρα ή τηγάνι-ψηστιέρα που έχει κάψει καλά, περίπου 4' από κάθε πλευρά. Μπορούμε να τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πάπρικα στο πλάι του πιάτου.

Σουτζουκάκια

υλικά (γιά 4 μερίδες)
3/4 κ. κιμά μοσχαρίσιο από ελιά
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον ψιλό τρίφτη
1 1/2 κ.γ. σπόρους κίμινου (ή κίμινο τριμμένο)
1 παχειά φέτα ψωμιού μουλιασμένη σε άσπρο κρασί (ή σε νερό)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. ντομάτα στον τρίφτη (από κουτί)
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο και λίγο αλεύρι γιά το τηγάνισμα

παρασκευή
Σ' ένα ταψάκι βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το κίμινο και ζυμώνουμε καλά να γίνουν ένα μείγμα. Πλάθουμε μικρά μακρόστενα σουτζουκάκια και τα ακουμπάμε σε σειρές σε πιάτο. Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι. Αλευρώνουμε ένα-ένα τα σουτζουκάκια (τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι) και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στο μεταξύ έχουμε βάλει σε μέτρια κατσαρόλα τη ντομάτα μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και λόγο αλάτι σε χαμηλή φωτιά, να πήξει 5'-6'. Οταν τηγανιστούν όλα τα σουτζουκάκια τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά 10'-15'. Ταιριάζουν με πιλάφι ή με πουρέ.

Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες

υλικά
1 κοτόπουλο ολόκληρο (αν είναι μεγάλο ζητάμε να μας το χωρίσουνε στη μέση)
1/2 κ. πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα η καθεμία
2 μικρά λεμόνια (στύβουμε το χυμό)
1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών γιά κοτόπουλο
1 κ.γ. ρίγανη
1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο

παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Με κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε το επάνω μέρος της ουράς του (αλλιώς κόβουμε ολόκληρη την ουρά). Κάνουμε εδώ κι εκεί στην πέτσα του τρύπες με μυτερό μαχαιράκι και γλιστράμε μέσα τα σκόρδα. Το αλείφουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι , ρίγανη και το μείγμα μπαχαρικών (μέσα-έξω) και το ξαπλώνουμε σε πυρέξ. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες ή σε κύβους. Τις βάζουμε σε ένα σκεύος και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Τις ανακατεύουμε καλά και τις βάζουμε στο πυρέξ κάτω και γύρω από το κοτόπουλο. Ρίχνουμε από πάνω όσο λεμόνι έμεινε, λίγο ελαιόλαδο και στον πάτο 1/2 φλ.τσ. νερό. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο γιά 30'. Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί 45'-1 ώρα, γυρίζοντας το μιά-δυό φορές. Ενδιαμέσως το ραντίζουμε με τη σάλτσα του και προσθέτουμε, αν χρειάζεται, λίγο νερό.
κυρίως πιάτα/ κοτόπουλο/ πατάτες/ στο φούρνο

Ομελέτα με πατάτες και λουκάνικο ή μπέικον

υλικά
3-4 αβγά
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
χωριάτικο λουκάνικο ή μπέικον όσο θέλουμε
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή
Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με το λουκάνικο κομμένο σε χοντρά φετάκια ή τα φετάκια του μπέικον. Γυρίζουμε τα φετάκια μέχρι να βγάλουν το λίπος τους και να ξεροψηθούν. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο. Οταν κάψει, τηγανίζουμε τις πατάτες, γυρίζοντας τις συχνά, μέχρι να ψηθούν. Στο μεταξύ χτυπάμε καλά τα αβγά με αλάτι και πιπέρι. Οταν γίνουν οι πατάτες γέρνουμε στο νεροχύτη προσεκτικά τη τηγάνι γιά να φύγει το περισσότερο λάδι. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά προσθέτοντας το λουκάνικο ή το μπέικον. Ρίχνουμε από πάνω τα αβγά. Μόλις αρχίσουν να πήζουν ανασηκώνουμε με τη σπάτουλα τις άκρες γιά να τρέξει το αβγό και από κάτω. Γυρίζουμε την ομελέτα προσεκτικά με δυό πιρούνια, γιά να ψηθεί και από την άλλη.

tips: αντί γιά πατάτες και λουκάνικα τη φτιάχνουμε με φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια, που θα σωτάρουμε σε λίγο λάδι γιά 3' πριν ρίξουμε από πάνω τα χτυπημένα αβγά.

Ριγκατόνι με τυριά, ζαμπόν και κρέμα στο φούρνο

υλικά
500 γρ. ριγκατόνι (ή πένες)
250 γρ. τριμμένο κασέρι
250 γρ. τριμμένο γκούντα
200 γρ. ζαμπόν κομμένο σε τρεις χοντρές φέτες
500 γρ. κρέμα γάλακτος (κάνει και η light)
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε ενώ "κρατάνε" ακόμα (al dente). Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν σε κυβάκια. Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά. Τα ανακατεύουμε με τη μισή κρέμα γάλακτος, το ζαμπόν και τα μισά τυριά και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα ισιώνουμε από πάνω, ρίχνουμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα τυριά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Τα ψήνουμε στο φούρνο γιά 30' ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να λυώσει το τυρί.

tips: μπορούμε να προσθέσουμε και σωταρισμένα μανιτάρια.

Πένες με καπνιστό σολομό

υλικά (γιά 4 άτομα)
500 γρ. πένες (ένα κουτί)
200 γρ. καπνιστό σολομό
250 γρ. κρέμα γάλακτος light
1 μέτριο κρεμμύδι
1 λεμόνι
1 κ.σ. βούτυρο
1 σφηνάκι βότκα (προαιρετικό)
λίγο άνηθο γιά το γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στο multi ή με κοφτερό μαχαιράκι. Κόβουμε σε κομματάκια δύο φέτες από το σολομό. Τρίβουμε το λεμόνι στον τρίφτη και κρατάμε το ξύσμα. Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό (προσοχή, να μην παραβράσουν). Ενώ ετοιμάζονται τα ζυμαρικά βάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να λυώσει 1 κ.σ. βούτυρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά 2'-3' και προσθέτουμε τον κομμένο σολομό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη βότκα. Περιμένουμε 1' να εξατμιστεί και προσθέτουμε τη μισή κρέμα, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί η σάλτσα περίπου 3' ανακατεύοντας. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και το ξύσμα του λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν θέλουμε, πολτοποιούμε αυτή τη σάλτσα στο multi. Οταν στραγγίξουμε τα ζυμαρικά τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά γιά 1', ανακατεύοντάς τα να αναμειχθούν με τη σάλτσα. Μοιράζουμε τις πένες στα πιάτα και βάζουμε από πάνω τον υπόλοιπο σολομό, κομμένο σε λωρίδες. Γαρνίρουμε τα πιάτα με λίγες φουντίτσες άνηθο.

Ψαρονέφρι με κρέμα και πράσινο πιπέρι

υλικά γιά 2 άτομα
700 γρ. ψαρονέφρι σε ολόκληρα κομμάτια
250 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφρειά
1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. πράσινο πιπέρι
1 κ.γ. μουστάρδα (κατά προτίμηση Ντιζόν)
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες πάχους 1,5 -2 εκ. (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να τις κόψει). Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και βάζουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά. Θα χρειαστεί περίπου 3'. Το βγάζουμε και το κρατάμε στην άκρη. Δυναμώνουμε τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τις φέτες του κρέατος λίγες-λίγες (γιά να μην πέσει η θερμοκρασία και "βράσουν") αφήνοντας να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά. Καθώς ψήνονται ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Χρειάζονται περίπου 2'-3' ψήσιμο από κάθε πλευρά. Οταν ψηθούν και οι τελευταίες, τις ξαναβάζουμε όλες στο τηγάνι μαζί με το πράσινο πιπέρι , το κρεμμύδι, τη μουστάρδα και τα 3/4 της κρέμας γάλακτος και σιγοψήνουμε γιά 2'-3'. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το τηγάνι σκεπασμένο γιά λίγη ώρα πριν σερβίρουμε. Ταιριάζει με λευκό ρύζι.

Περισσότερες ιδέες γιά εύκολα φαγητά

Σπαγγέτι aglio e olio
Καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου
Μεξικάνικο ρύζι
Κεφτεδάκια με ανθότυρο
Σουβλάκια χοιρινά, μαριναρισμένα σε γιαούρτι
Ρύζι μπασμάτι με μπαχαρικά
Εύκολο cheesecake με κανέλα και τζίντζερ
Μεσογειακή φριτάτα

Ημερομηνία α` δημοίευσης: 15.11.2012

Updated: 16.09.2015


Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;