banner
banner
banner

Finger food χωρίς μαγείρεμα

Συνταγή

Finger food χωρίς μαγείρεμα

Φασόλια και ρέγκα σε ψωμί σίκαλης: λιώνουμε στη μουλινέτα μια κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα από το υγρό τους μαζί με 2 κ.σ ελαιόλαδο, 1 κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. πιπέρι. Αλείφουμε με το μίγμα 3 φέτες ψωμί σίκαλης για τοστ αφού αφαιρέσουμε την κόρα και κόβουμε κάθε φέτα σε 4 κομματάκια. Βάζουμε επάνω σε κάθε κομματάκι  λίγη ρέγκα καπνιστή και λίγα φυλλαράκια φρέσκο άνηθο.
Αβγά βραστά με τόνο και μουστάρδα: βράζουμε 6 αβγά. τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τους κρόκους. Τους βάζουμε σε μπολ μαζί με 200 γρ. τόνο κονσέρβας, 1 κ.σ. μουστάρδα και 1 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό. Λιώνουμε καλά με το πιρούνι. Γεμίζουμε με το μείγμα τα άδεια ασπράδια. Γαρνίρουμε με λίγο μπρικ.
Πελτές, αντσούγια και κάπαρη σε ψωμί με προζύμι: κόβουμε λεπτές φέτες από ένα καρβέλι ψωμί με προζύμι, βγάζουμε την κόρα και τις ξανακόβουμε συμμετρικά ώστε να έχουμε 16 κομματάκια πλευράς 2 εκ. αλείφουμε με πελτέ κάθε κομματάκι, βάζουμε επάνω ένα κομμάτι αντσούγιας τυλιγμένο και από πάνω 1 –2 κουμπάκια κάπαρης, ανάλογα με το μέγεθός τους. Στολίζουμε αν θέλουμε, με λίγα φρέσκα φυλλαράκια από δεντρολίβανο.


Α.Τ.

banner

Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος