Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
700 γρ. φιλέτο στρουθοκάμηλου
2 κουτιά (γυάλινα βάζα ή κονσέρβα) βύσσινα
10 cl φιστικέλαιο
10 γρ. ξίδι
400 γρ καρότα
50 γρ. βούτυρο
10 cl λευκό ξηρό κρασί
50 γρ. ζάχαρη
1 σελινόριζα
100 γρ. φέτα
10 cl κρέμα γάλακτος
10 κόκκινο κρασί
Ποικιλία μυρωδικών (σιμπουλέτ, μαϊντανός, φρέσκος κορίανδρος, άνιθος κ.α.)
Αλάτι , πιπέρι
Λάδι για τηγάνι
Παρασκευή
Κόβουμε σε 4 κομμάτια το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε στο μίξερ τη φέτα και την κρέμα.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα καρότα, το λευκό κρασί, τη ζάχαρη, το ξίδι, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 10 με 15 λεπτά, μέχρι να σιροπιάσουν τα υγρά και να καραμελώσουν εξωτερικά.
Φροντίζουμε να παραμείνουν ζεστά.
Καθαρίζουμε τη σελινόριζα, την κόβουμε σε λεπτές φέτες (τσιπς), τις τηγανίζουμε στη φριτέζα και μετά τις αλατίζουμε.
Σε ένα τηγάνι αναμιγνύουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα (προτιμότερο είναι το κρέας να μείνει σενιάν ή, το πολύ, ροζ).
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, ξύνοντας τα υπολείμματα που έχουν εμφανιστεί στο τηγάνι.
Όταν πήξουν οι χυμοί, προσθέτουμε τα βύσσινα με το ζουμί τους και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να σιροπιάσουν.