Follow us

Φιλέτο σφυρίδας σε φύλλο μπανάνας

Μιλάνο 24/4/2000. Χαζεύοντας το φετινό ρret-a-ροrter στο χρυσό τετράγωνο της μόδας, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, είχε μια φαεινή ιδέα: να μεταφράσει τις κυρίαρχες τάσεις της μόδας σε μενού. Ο σεφ του «Island» Γιάννης Γκελντής βάζει τις συνταγές.

Φιλέτο σφυρίδας σε φύλλο μπανάνας

Υλικά

Υλικά (για 2 άτομα)

600 γρ. σφυρίδα

Χυμός από ένα λεμόνι

50 ml χυμός καρύδας

1 φύλλο μπανάνας (καταψυγμένο)

2 κ.σ. νεροκάρδαμο, τριμμένο

Λίγο ελαιόλαδο

Πιπέρι

Παρασκευή

Μαρινάρουμε τα φιλέτα της σφυρίδας στο χυμό του λεμονιού και της καρύδας, μαζί με το ελαιόλαδο για 6 ώρες.

Μετά τα πασπαλίζουμε με νεροκάρδαμο, τα τυλίγουμε σε φύλλο μπανάνας, το οποίο δένουμε, και ψήνουμε στον ατμό για 20 λεπτά.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.