banner
banner

Φιλέτο ψάρι φρικασέ

Συνταγή

Φιλέτο ψάρι φρικασέ
Υλικα

Φιλέτο ψαριού
1 πράσο
2 ματσάκια σέλινο
1 σέλερι
1 κρεμμύδι
200 ml κρασί
½  λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο

banner
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε  το πράσο, το κρεμμύδι και το σέλερι  στο λάδι, μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σέλινο και σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε με νερό ή ζωμό λαχανικών  και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου μια ώρα, προσθέτοντας υγρά σιγά σιγά. Όταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο, βάζουμε χυμό από ½ λεμόνι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μειωθούν τα υγρά του. Αν θέλουμε, μπορούμε να το αβγοκόψουμε.
Το φιλέτο ψαριού μπορούμε να το μαγειρέψουμε στην κατσαρόλα μαζί με το φρικασέ ή αλλιώς να το σοτάρουμε στην αρχή και μετά να το τελειώσουμε στον φούρνο. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού.

H συνταγή είναι από το Armyra by Papaioannou στο Costa Navarino.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος