Follow us

Φιλέτο λαυράκι σοτέ με σπανάκι και βλήτα (του σεφ Μίλτου Αρμένη)

Φιλέτο λαυράκι σοτέ με σπανάκι και βλήτα (του σεφ Μίλτου Αρμένη)

Υλικά

Υλικά

4 φιλέτα λαυράκι

300 γρ. σπανάκι

200 γρ. βλήτα

25 ντοματίνια

50 γρ. βούτυρο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

½ σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλεύρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το λαυράκι και από τις δυο πλευρές.

Αλευρώνουμε τα φιλέτα μόνο από την πλευρά του δέρματος και τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι.

Τα βάζουμε με το δέρμα προς τα κάτω σε αντικολλητικό τηγάνι με μια κουταλιά ελαιόλαδο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς να τα γυρίσουμε για περίπου 8 λεπτά ανάλογα με το πάχος του φιλέτου.

Μετά τα 8 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά, γυρνάμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά στο τηγάνι.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματίζουμε το σπανάκι και τα βλήτα για 4-5 λεπτά και μετά τα βάζουμε σε ενα τηγάνι με το βούτυρο, τα ντοματίνια, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και τα σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε.

Μοιράζουμε τα φιλέτα και τα χόρτα σε ζεστά πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.Η συνταγή είναι του σεφ Μίλτου Αρμένη από το εστιατόριο "Ορίζοντες Λυκαββητού".

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.