banner
banner
banner

Φιλέτο γλώσσας ποσέ με κάρι σε ριζότο από γάλα καρύδας

Συνταγή

Φιλέτο γλώσσας ποσέ με κάρι σε ριζότο από γάλα καρύδας
Υλικά (για 1 άτομο)

Ριζότο
120 γρ. ρύζι για ριζότο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 lt ζωμός λαχανικών
80 γρ. γάλα καρύδας
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
30 γρ. φρέσκο μάνγκο
20 γρ. βούτυρο
1 κ.γλ. ψιλοκομμένα τσάιβς

Ψάρι
120 γρ. φιλέτο γλώσσας
80 γρ. ζωμός ψαριού
40 γρ. λευκό κρασί
30 γρ. βούτυρο
20 γρ. κάρι Κεϋλάνης
40 γρ. γάλα καρύδας
30 γρ. κρέμα γάλακτος

banner
Παρασκευή

Ριζότο

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο. Προσθέτουμε το ρύζι μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών σταδιακά, μέχρι να γίνει το ρύζι al dente. Λίγο πριν ετοιμαστεί το ρύζι, ανακατεύουμε τα τσάιβς, το γάλα καρύδας, το μάνγκο, το βούτυρο και, τέλος, την παρμεζάνα.



Ψάρι

Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το ψάρι μαζί με το κρασί, το ζωμό ψαριού και το γάλα καρύδας, σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή θερμοκρασία, για 8-10 λεπτά περίπου.



Αφαιρούμε τα ψάρι -το οποίο διατηρούμε ζεστό-, προσθέτουμε ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Συνταγή: σεφ Nick Skliras / Central

banner

Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος