Υλικά
Υλικά (για 1 άτομο)
Ριζότο
120 γρ. ρύζι για ριζότο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 lt ζωμός λαχανικών
80 γρ. γάλα καρύδας
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
30 γρ. φρέσκο μάνγκο
20 γρ. βούτυρο
1 κ.γλ. ψιλοκομμένα τσάιβς
Ψάρι
120 γρ. φιλέτο γλώσσας
80 γρ. ζωμός ψαριού
40 γρ. λευκό κρασί
30 γρ. βούτυρο
20 γρ. κάρι Κεϋλάνης
40 γρ. γάλα καρύδας
30 γρ. κρέμα γάλακτος
Παρασκευή
Ριζότο
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο.
Προσθέτουμε το ρύζι μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών σταδιακά, μέχρι να γίνει το ρύζι al dente.
Λίγο πριν ετοιμαστεί το ρύζι, ανακατεύουμε τα τσάιβς, το γάλα καρύδας, το μάνγκο, το βούτυρο και, τέλος, την παρμεζάνα.
Ψάρι
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το ψάρι μαζί με το κρασί, το ζωμό ψαριού και το γάλα καρύδας, σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή θερμοκρασία, για 8-10 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε τα ψάρι -το οποίο διατηρούμε ζεστό-, προσθέτουμε ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Συνταγή: σεφ Nick Skliras / Central