banner
banner

Φιλέτο βλάχου με φιστίκια Aιγίνης από τον Λευτέρη Λαζάρου

Συνταγή

Φιλέτο βλάχου με φιστίκια Aιγίνης από τον Λευτέρη Λαζάρου
Υλικά (για 4 άτομα)

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες

2 κλωνάρια σέλερι, χοντροκομμένα

800 γρ. ψάρι βλάχος, κομμένο σε κομμάτια 4 Χ 4 εκ.

½ ποτήρι κονιάκ

2 κ.σ. αλεύρι

2 φλιτζ. ζωμός ψαριού

1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά

½ φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα

Αλάτι, πιπέρι

4 φουντίτσες δεντρολίβανο

banner
Παρασκευή

Σοτάρουμε το καρότο με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το σέλερι και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το ψάρι και βράζουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά για να «σπάσει» το ψάρι.

Σβήνουμε με το κονιάκ και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 2 λεπτά ακόμα.

Παίρνουμε το ψάρι από την κατσαρόλα με προσοχή και το κρατάμε ζεστό. Πασπαλίζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το αλεύρι, σαν να κοσκινίζουμε, ρίχνουμε το ζωμό και βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα φιστίκια και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε το ψάρι σε 4 βαθιά πιάτα, το περιχύνουμε με το περιεχόμενο της κατσαρόλας και στολίζουμε με μια φουντίτσα δεντρολίβανο.

Ένας βλάχος της θάλασσας, όχι με τσαρούχι ή βατραχοπέδιλο, αλλά πέρα για πέρα ελληνικός, παρότι τα φιστίκια και το γιαούρτι κρατάνε μνήμες από τα φιστικλί κεμπάπ της Ανατολής. Ένα εντελώς «νέας κοπής», καθημερινό πιάτο, απρόσμενα οικείο.

banner

Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος