banner
banner
banner

Φιλεταρισμένο πρόβατο στη σχάρα (του Γιώργου Τσιλιγκίρη)

Συνταγή

Φιλεταρισμένο πρόβατο στη σχάρα (του Γιώργου Τσιλιγκίρη)
Υλικά

1 κ. πρόβειο κρέας από μπούτι ξεκοκκαλισμένο 
(λέμε από τον κρεοπώλη μας να φιλετάρει το κρέας σε φιλέτα περίπου 1 δάχτυλο πάχος)
Για τη μαρινάδα:
2-3 σκελίδες σκόρδο 
1 φλ. ε. π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε μεγάλη λεκάνη. Βάζουμε μέσα τα φιλέτα του κρέατος, ανακατεύουμε και τους κάνουμε ένα ελαφρό “μασάζ”. Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε όλη τη νύχτα. Βγάζουμε στραγγιστά τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε σχάρα με κάρβουνα περίπου για 5-6 λεπτά* γυρίζοντας ανά δύο λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
*Αν το προτιμούμε, μπορούμε να τα ψήσουμε λίγο περισσότερο.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος