Υλικά
500 γρ. φετουτσίνε Υλικά
1 φλ. τυρί ρικότα
½ φλ. πεκορίνο τριμμένο
½ φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
300 γρ. πολύ φρέσκα μικρά κολοκυθάκια
1 φλ. χονδροκοπανισμένα καρύδια
Πεκορίνο τριμμένη για πασπάλισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια.
Τα κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια (1-2 χιλ.).
Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό τους.
Bάζουμε σε κατσαρολάκι τη ρικότα, το πεκορίνο και το υγρό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Προσθέτουμε το βασιλικό, τα καρύδια και τα κολοκυθάκια και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά προσεκτικά, ανασηκώνοντας τα ζυμαρικά με δύο πιρούνια μέχρι να αλειφθούν όλα με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον τριμμένο πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.