banner
banner
banner

Φετουτσίνε Alfredo με ωμό κολοκυθάκι και καρύδια

Συνταγή

Φετουτσίνε Alfredo με ωμό κολοκυθάκι και καρύδια
Υλικά

500 γρ. φετουτσίνε 
1 φλ. τυρί ρικότα 
½ φλ. πεκορίνο τριμμένο 
½ φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
300 γρ. πολύ φρέσκα μικρά κολοκυθάκια
1 φλ. χονδροκοπανισμένα καρύδια
Πεκορίνο τριμμένη για πασπάλισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια (1-2 χιλ.). Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Bάζουμε σε κατσαρολάκι τη ρικότα, το πεκορίνο και το υγρό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Προσθέτουμε το βασιλικό, τα καρύδια και τα κολοκυθάκια και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά προσεκτικά, ανασηκώνοντας τα ζυμαρικά με δύο πιρούνια μέχρι να αλειφθούν όλα με τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον τριμμένο πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος