Follow us

Φέτα μαριναρισμένη με κύμινο, κόλιανδρο, πορτοκάλι και βασιλικό

Φέτα μαριναρισμένη με κύμινο, κόλιανδρο, πορτοκάλι και βασιλικό

Υλικά

Υλικά

250 γρ. φέτα

1 ½   φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. σπόροι κύμινο

2 κ.σ. σπόροι κόλιανδρο                                   

1 πιπεριά καυτερή χωρίς σπόρους και μεμβράνες

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

20 φύλλα φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση

Σπάμε ελαφρά με το γουδί το κύμινο και τον κόλιανδρο.

Ζεσταίνουμε το ½ φλ.

ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα μπαχαρικά και την καυτερή πιπεριά.

Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους, προσέχοντας να μην καούν.

Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον βασιλικό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε το μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε γυάλινο σκεύος τη φέτα σε ένα κομμάτι.

Ρίχνουμε επάνω το πιπέρι και τα αρωματικά βότανα και την καλύπτουμε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο.

Βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες, γυρίζοντας τη φέτα μια φορά.

Σερβίρουμε τη φέτα κομμένη σε κύβους (όση ποσότητα θέλουμε) περιχυμένη με το αρωματισμένο ελαιόλαδο αφού την αφήσουμε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου και συνοδεύουμε με ζεστό ψωμί.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.