banner
banner
banner

Φασόλια με κρεμμύδια και τζίντζερ

Συνταγή

Φασόλια με κρεμμύδια και τζίντζερ
υλικά

300 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα (ή έτοιμα από 2 κονσέρβες)
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο μούλτι
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ 2 εκ. κομμένο σε λεπτές λωρίδες
6 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 πράσινες καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)
1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
1 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη
1 κ.γ. γκάραμ μασάλα (ινδικό μπαχαρικό)
1/2 κ.γ. κουρκουμά
2-3 κ.σ. σπορέλαιο
αλάτι
ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό για το γαρνίρισμα

banner
παρασκευή

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κύμινο. Μόλις μυρίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και σωτάρουμς για 2'. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το κόλιαντρο, το κίμινο, τον κουρκουμά και το γκάραμ μασάλα και σωτάρουμε 2'-3'. Ρίχνουμε στο μείγμα τα φασόλια και 3 φλ.τσ. ζεστό νερό και αλατίζουμε. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα φασόλια, γύρω στα 10'. Αν θέλουμ ετη σάλτσα πιο πηχτή, χωρίζουμε μερικά φασόλια και τα πολτοποιούμε με το πηρούνι, κατόπιν τα ανακατεύουμε στο φαγητό. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιαντρο ή μαϊντανό και συνοδεύουμε με λευκό ρύζι σκέτο ή με σαφράν.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος