banner
banner
banner

Φασολάκια με φέτα, καρύδια και λαδόξυδο

Συνταγή

Φασολάκια με φέτα, καρύδια και λαδόξυδο
Υλικά

300 γρ. φρέσκα φασολάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½  φλ. καρυδόψιχα
200 γρ. μαλακή φέτα
Για το λαδόξυδο
250 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
50 ml ξύδι
1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
4-5 φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε al dente σε καλά αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώνα. Προσθέτουμε την καρυδόψιχα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε απαλά, να αλειφθούν καλά με το σκορδόλαδο. Σκορπίζουμε επάνω τη φέτα. Χτυπάμε πολύ καλά στο μούλτι το ελαιόλαδο, το ξύδι, μια πρέζα αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον άνηθο και τον δυόσμο, μέχρι να γίνουν σαν γαλάκτωμα, περιχύνουμε το φαγητό και σερβίρουμε από το τηγάνι.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος