banner
banner
banner

Φασολάδα με λουκάνικο και μακαρονάκι κοφτό

Συνταγή

Φασολάδα με λουκάνικο και μακαρονάκι κοφτό
Yλικά για 6 άτομα

2 φλ.τσ. μικρά λευκά φασόλια, μουσκεμένα αποβραδίς
1 1/2 φλ.τσ. μακαρονάκι κοφτό
450 γρ. καλό χωριάτικο λουκάνικο
1 μέτριο κρεμμύδι σε ζαράκια
1 μέτριο καρότο σε ζαράκια
1 κουτί ντοματάκια στο χυμό τους
3 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες
7-8 φλ.τσ. ζωμό κότας
1 κ.σ. ξερό θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
λίγο αγουρέλαιο
παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι στο χοντρό τρίφτη για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι

banner
Παρασκευή

Σε μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε το λουκάνικο, κομμένο σε χοντρά φετάκια, με λίγο ελαιόλαδο. Το αφαιρούμε και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο, και λίγο ακόμα ελαιόλαδο (εκτός αν υπάρχει αρκετό λίπος) και τα σωτάρουμε 5'-6'. Προς το τέλος βάζουμε το σκόρδο και κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες, 6 φλ.τσ. ζωμό, τα μυρωδικά και τα φασόλια, στραγγισμένα. Αφήνουμε να βράσουν 45' και προσθέτουμε το λουκάνικο, αλάτι και πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα φασόλια. Τότε ρίχνουμε το μακαρονάκι, αλάτι και πιπέρι και περιμένουμε να γίνει al dente (γιατί θα μαλακώσει περισσότερο όταν μείνει στη σούπα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ή ζωμό. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι. Για μια διαφορετική γεύση, αντί γι' αυτά τα τυριά προσθέτουμε χοντροκομμένη φέτα στο κέντρο κάθε πιάτου.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος