Follow us

Φασιανοί στη γάστρα μαριναρισμένοι με ΜΕΤΑΧΑ και σερβιρισμένοι με ατζέμ πιλάφι

Φασιανοί στη γάστρα μαριναρισμένοι με ΜΕΤΑΧΑ και σερβιρισμένοι με ατζέμ πιλάφι

Υλικά

Υλικά (για 4 μερίδες)

Δύο φασιανοί περίπου 700 γρ. ο καθένας

½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

½ φλ. βούτυρο

4-5 φέτες καλό καπνιστό μπέικον ή σύγκλινο

2 φλ. ζωμός κοτόπουλου

Για τη μαρινάδα

2 φλ. ΜΕΤΑΧΑ 7*

2 φλ. νερό

2 μεσαία κρεμμύδια λευκά κομμένα στα τέσσερα

2 κ.γ. κόκκους μαύρο πιπέρι

1 κ.γ. κόκκους καρδάμωμο

2 κλαδάκια θυμάρι

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.γ. ξερό εστραγκόν

1 κ.γ. αλάτ

1 κ.γ. ζάχαρη

Για το ατζέμ πιλάφι

4 φλ. ζωμός κοτόπουλου

2 φλ. ρύζι parboiled

2 κ.σ. βούτυρο

2 κόκκοι μπαχάρι

Αλάτι

25 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι

50 γρ. φιλέ αμύγδαλο

½ φλ.σπόροι ροδιού

Εκτέλεση

Μία ημέρα πριν το μαγείρεμα, ετοιμάζουμε τη μαρινάδα βάζοντας τα υλικά της σε μία λεκάνη και βυθίζουμε μέσα τα πουλιά.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 24 ώρες.

Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα βγάζουμε τα πουλιά από τη μαρινάδα, τα σκουπίζουμε καλά (και μέσα στην κοιλιά τους ώστε να είναι τελείως στεγνά), τα αλατίζουμε ελαφρώς , σουρώνουμε τη μαρινάδα και κρατάμε χώρια τα υγρά από τα υπόλοιπα στερεά υπολείμματα.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε υψηλή φωτιά το μπέικον ή το σύγκλινο μαζί με τους φασιανούς από όλες τις πλευρές.

Τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε τα στερεά υπολείμματα της μαρινάδας στο τηγάνι ανακατεύοντας έντονα και συνεχώς, ώστε να ξεκολλήσουν από τον πάτο του τηγανιού όλα τα ίχνη του τσιγαρίσματος.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι τα υγρά της μαρινάδας.Μεταφέρουμε στη γάστρα τους φασιανούς και ότι έχει μείνει στο τηγάνι μας και προσθέτουμε το βούτυρο και τον ζωμό κοτόπουλου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για περίπου 45 λεπτά με κλειστό το καπάκι της γάστρας.

Μόλις είναι έτοιμοι οι φασιανοί, τους βγάζουμε στην άκρη, σουρώνουμε τη σάλτσα της γάστρας μέσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τη βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει.Ετοιμάζουμε το ατζέμ πιλάφι: βάζουμε το ζωμό να πάρει βράση, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και το μπαχάρι, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και κατεβάζουμε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό.

Αφήνουμε να βράσει για 10-12 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Ρίχνουμε μέσα το αμύγδαλο και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε με την πηρούνα των μακαρονιών για να μην σπάσει το ρύζι.

Τα ρόδια τα προσθέτουμε λίγο πριν το σερβίρισμα.*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μαγικές Κατσαρόλες", στο Παλαιό Φάληρο.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.