banner
banner
banner

Φαρφάλες με κολοκυθάκια και πέστο μαϊντανού με αμύγδαλα

Συνταγή

Φαρφάλες με κολοκυθάκια και πέστο μαϊντανού με αμύγδαλα
Υλικά

500  γρ. ζυμαρικά φιογκάκια (φαρφάλες)
400 γρ. πολύ φρέσκα κολοκυθάκια
1–2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¾  φλ. ωμά ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
1 φλ. φύλλα φρέσκου μαϊντανού
¾ φλ. ελαιόλαδο
¼ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε σε φέτες πάχους 4 χιλ. και τα ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε σε παγωμένο νερό και τα στραγγίζουμε πάλι. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Λιώνουμε στη μουλινέτα το σκόρδο, μια γερή πρέζα αλάτι, τα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή. Προσθέτουμε το μαϊντανό και δουλεύουμε 4 –5  δευτερόλεπτα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά (όσο πάρει για να γίνει μιά πηχτή σάλτσα). Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια και τη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά, ανασηκώνοντας τα ζυμαρικά με δύο πιρούνια μέχρι να αλειφθούν όλα με τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος