Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
300 γρ. ξανθές ινδικές φακές
Λίγο ηλιέλαιο
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι
λίγο σκόρδο
1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
1/2 κ.γλ. κύμινο
1/2 κ.γλ. κουρκουμά
Λίγος φρέσκος χυμός λεμονιού
2 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Παρασκευή
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι.
Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα αφήνουμε για μισό λεπτό.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει.
Ρίχνουμε εν συνεχεία τις φακές στο νερό, τις βράζουμε έτσι που να «κροτούν» λίγο και τις σουρώνουμε.
Ρίχνουμε τις φακές και το αλάτι στη σάλτσα και τα αφήνουμε να βράσουν (αφού έχουμε προσθέσει το ανάλογο νερό), εωσότου δέσει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ως γαρνίρισμα.