banner
banner
banner

Φακές Τάρκα (εστιατόριο Yoga Bala)

Συνταγή

Φακές Τάρκα (εστιατόριο Yoga Bala)
Υλικά για 4 άτομα

300 γρ. ξανθές ινδικές φακές

Λίγο ηλιέλαιο

2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι

λίγο σκόρδο

1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο

1/2 κ.γλ. κύμινο

1/2 κ.γλ. κουρκουμά

Λίγος φρέσκος χυμός λεμονιού

2 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο

Αλάτι

banner
Παρασκευή

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα αφήνουμε για μισό λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε εν συνεχεία τις φακές στο νερό, τις βράζουμε έτσι που να «κροτούν» λίγο και τις σουρώνουμε. Ρίχνουμε τις φακές και το αλάτι στη σάλτσα και τα αφήνουμε να βράσουν (αφού έχουμε προσθέσει το ανάλογο νερό), εωσότου δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ως γαρνίρισμα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος