banner
banner
banner

Φακές με «σύβραση»

Συνταγή

Φακές με «σύβραση»
Υλικά

¾  κ. φακή καφέ
500 γρμ. ξερά κρεμμύδια, λεπτοκομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο
100 γρμ. ξύδι κόκκινο
1 φύλλο ξερής δάφνης
αλάτι, πιπέρι, ξύσμα πορτοκαλιού (αν θέλουμε)

banner
Παρασκευή

Πλένουμε τις φακές, τις βάζουμε σε κρύο νερό, τις βράζουμε, αλατίζουμε μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν και τις βγάζουμε πριν λιώσουν (να κρατάνε). Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε βαθουλή πιατέλα. Εν τω μεταξύ. ετοιμάζουμε τη «σύβραση»: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τη δάφνη και μαγειρεύουμε επάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αλατίζουμε, ανεβάζουμε τη φωτιά και σβήνουμε με ξύδι. Μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε αμέσως τις φακές με τη «σύβραση» κρεμμυδιών –σκόρδου και το καυτό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού αν χρησιμοποιούμε. Πηγαίνει ωραία με λακέρδα.
Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος