Follow us

Φακές με «σύβραση»

Φακές με «σύβραση»

Υλικά

Υλικά

¾  κ. φακή καφέ

500 γρμ. ξερά κρεμμύδια, λεπτοκομμένα σε φέτες

4 σκελίδες σκόρδο

100 γρμ. ξύδι κόκκινο

1 φύλλο ξερής δάφνης

αλάτι, πιπέρι, ξύσμα πορτοκαλιού (αν θέλουμε)

Παρασκευή

Πλένουμε τις φακές, τις βάζουμε σε κρύο νερό, τις βράζουμε, αλατίζουμε μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν και τις βγάζουμε πριν λιώσουν (να κρατάνε).

Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε βαθουλή πιατέλα.

Εν τω μεταξύ.

ετοιμάζουμε τη «σύβραση»: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τη δάφνη και μαγειρεύουμε επάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αλατίζουμε, ανεβάζουμε τη φωτιά και σβήνουμε με ξύδι.

Μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Περιχύνουμε αμέσως τις φακές με τη «σύβραση» κρεμμυδιών –σκόρδου και το καυτό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού αν χρησιμοποιούμε.

Πηγαίνει ωραία με λακέρδα.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.