banner
banner
banner

Fajitas Κοτόπουλο από τον Πιτ Μαραγκό

Συνταγή

Fajitas Κοτόπουλο από τον Πιτ Μαραγκό
Υλικά για 2 - 4 άτομα

3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε φέτες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε κάθετες φέτες
8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
120 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
½ ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Για τη μαρινάδα
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 λάιμ στημένο
1 κ. σ. πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100 γρ. πιπεριές chipotle ψιλοκομμένες με το ζουμί τους
1 κ. γ. αλάτι
½ κ. γ. πιπέρι

Για το γουακαμόλε
4 ώριμα αβοκάντο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 λάιμ στημένα
1 κ. γ. αλάτι
½ κ. γ. πιπέρι
 

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε σε σακούλα τροφίμων το κομμένο κοτόπουλο και προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα. Όσο πιο πολύ αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει.

Σε τηγάνι με 2 κ. σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο έως ότου πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά και τα σοτάρουμε όλα μαζί έως ότου τα λαχανικά μαλακώσουν.

Για το γουακαμόλε: καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Για τις τορτίγιες: σε στεγνό τηγάνι ζεσταίνουμε τις τορτίγιες και από τις 2 πλευρές αλλά χωρίς να ξεραθούν. Γεμίζουμε τις τορτίγιες με κοτόπουλο, λαχανικά και γουακαμόλε. Γαρνίρουμε με κομματάκια κατσικίσιο τυρί και κόλιανδρο. Τυλίγουμε και απολαμβάνουμε

Το γεύμα μπορεί να συνοδευτεί με ένα αυθεντικό μεξικάνικο cocktail, μια δροσιστική Paloma.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος