Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 1/2 κιλό φαγκρί φιλεταρισμένο
2 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι
6 κ.σ. γάλα καρύδας
2 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, λιωμένο
2 κ.σ. γιαούρτι
1/2 κ.γλ. κουρκουμά
1/4 κ.γλ. σκόνη κόκκινο τσίλι
2 κ.σ. ζάχαρη
1/4 κ.γλ. κύμινο σκόνη
1/4 κ.γλ. γλυκάνισο (ή αστεροειδές γλυκάνισο)
2 κ.σ. ινδικό βούτυρο ghee
Λίγο λάδι
Λίγο αλάτι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε το ψάρι και το φιλετάρουμε.
Το αλείφουμε με λίγο λάδι και τζίντζερ και το ψήνουμε στο γκριλ.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το γλυκάνισο και τα σοτάρουμε για 15 δευτερόλεπτα.
Ρίχνουμε τα τζίντζερ.
Περνάμε τις ώριμες ντομάτες και το κρεμμύδι από μπλέντερ και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε να βράσει για λίγο.
Βγάζουμε το τηγάνι από τπ φωτιά, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το γιαούρτι και ανακατεύουμε για να μην «κόψει».
Τοποθετούμε το ψάρι στο τηγάνι, περιχύνουμε λίγη σος πάνω του και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά για μισό λεπτό.
Συνοδεύουμε με ρύζι basmati.