banner
banner
banner

Φαγκρί Molee (εστιατόριο Yoga Bala)

Συνταγή

Φαγκρί Molee (εστιατόριο Yoga Bala)
Υλικά (για 4 άτομα)

1 1/2 κιλό φαγκρί φιλεταρισμένο

2 ώριμες ντομάτες

1 κρεμμύδι

6 κ.σ. γάλα καρύδας

2 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, λιωμένο

2 κ.σ. γιαούρτι

1/2 κ.γλ. κουρκουμά

1/4 κ.γλ. σκόνη κόκκινο τσίλι

2 κ.σ. ζάχαρη

1/4 κ.γλ. κύμινο σκόνη

1/4 κ.γλ. γλυκάνισο (ή αστεροειδές γλυκάνισο)

2 κ.σ. ινδικό βούτυρο ghee

Λίγο λάδι

Λίγο αλάτι

banner
Παρασκευή

Καθαρίζουμε το ψάρι και το φιλετάρουμε. Το αλείφουμε με λίγο λάδι και τζίντζερ και το ψήνουμε στο γκριλ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το γλυκάνισο και τα σοτάρουμε για 15 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τα τζίντζερ. Περνάμε τις ώριμες ντομάτες και το κρεμμύδι από μπλέντερ και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει για λίγο.

Βγάζουμε το τηγάνι από τπ φωτιά, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το γιαούρτι και ανακατεύουμε για να μην «κόψει». Τοποθετούμε το ψάρι στο τηγάνι, περιχύνουμε λίγη σος πάνω του και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά για μισό λεπτό. Συνοδεύουμε με ρύζι basmati.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος