Follow us

Φαγκρί μαρινάτο

Ένα μεγάλο όνομα της Νέας Υόρκης υπογράφει το «Ολυμπιακό μενού» της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα. Οι συνταγές του Molyvos από την 7η λεωφόρο κατ’ αποκλειστικότητα στις σελίδες του ΕΥ και στην κουζίνα σας!

Φαγκρί μαρινάτο

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

500 γρ. φιλέτο φαγκρί (χωρίς κόκαλα και πέτσα)

1 φλιτζ. χυμός λεμονιού

1 κόκκινο κρεμμύδι, πολύ λεπτοκομμένο

4-6 κομμάτια καυτερή πράσινη πιπεριά

1/3 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού

1/4 φλιτζ. αγγούρι, καθαρισμένο, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο

1 κ.σ. κάππαρη

1 κ.σ. βασιλικός

2 κ.σ. φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κ.κ. ζάχαρη

2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.κ. φυσικό αλάτι από αλυκές (για εντονότερη γεύση)

Πιπέρι

Παρασκευή

Κόβουμε σε φέτες το φιλέτο του ψαριού, στο πλάτος του, και το τοποθετούμε σε ένα πολύ παγωμένο, ανοξείδωτο δοχείο αναμίξεως.

Το περιχύνουμε με το λεμόνι και το πασπαλίζουμε με μια κουταλίτσα αλάτι.

Προσθέτουμε το κόκκινο κρεμμύδι και την ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά στο μπολ και αναμιγνύουμε απαλά όλα τα υλικά.

Αφήνουμε το μίγμα να μείνει 1-2 λεπτά, μέχρι που οι άκρες του ψαριού να αρχίσουν να γίνονται αδιαφανείς.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του ελαιόλαδου) στο μπολ, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το μίγμα με 1 κουταλίτσα ζάχαρη.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, μοιράζουμε το μαριναρισμένο ψάρι σε 6 πολύ παγωμένα μπολ.

Τα ψεκάζουμε από πάνω με μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου και σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.