banner
banner
banner

Φαγητό μετά το Πάσχα

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020

Φαγητό μετά το Πάσχα

Το Πάσχα τελείωσε, το φαγητό περίσσεψε. Σε λίγα σπίτια οι ποσότητες υπολογίζονται τσίμα –τσίμα, ανά άτομο και κατά πιάτο. Το πολύ κυριαρχεί, το λιτό εξοβελίζεται. Οι συνέπειες είναι μια χαρά κατάσταση. Περισσεύει φαγητό, περισσεύουν γλυκά, τυριά, λαχανικά, ψωμί, τσουρέκια, αβγά, σοκολάτες (κουνελάκια, κοτούλες, αβγουλάκια …). Φυσικά, το αρνί και το κατσίκι, σύμφωνα με τους γνώστες, είναι πιο ωραίο κρύο. Καμία αντίρρηση, αλλά αν το έχουμε βαρεθεί υπάρχουν τρόποι, πιο εύκολοι ή πιο πολύπλοκοι  για να γίνει ένα άλλο ωραίο φαγητό. Το ίδιο ισχύει και τα τσουρέκια και τα διάφορα σοκολατοειδή.  Μερικοί, σηκώνουν ψηλά τα χέρια μπροστά στη μαγειρίτσα. Τι άλλο μπορείς να φτιάξεις αν μείνει κάποια υπολογίσιμη ποσότητα αφάγωτη;  Μπορείς να φτιάξεις πίτα, πυκνώνοντάς την με πρόσθετο ρύζι, μανιτάρια και αν χρειάζεται, κορνφλάουρ. Καταψύχεται όμως τόσο ωραία, που είναι κρίμα να χαλάσουμε αυτή τη μοναδική σούπα. Όσον αφορά τα αβγά, στο θέμα «Μετα –πασχαλινά αβγά» κάνουμε κάποιες προτάσεις για την αξιοποίησή τους.

Ημ/νια α' δημοσίευσης: 04/05/16
Update: 20/04/20

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος