Follow us

Φαγητό μετά το Πάσχα

Φαγητό μετά το Πάσχα

Το Πάσχα τελείωσε, το φαγητό περίσσεψε. Σε λίγα σπίτια οι ποσότητες υπολογίζονται τσίμα –τσίμα, ανά άτομο και κατά πιάτο. Το πολύ κυριαρχεί, το λιτό εξοβελίζεται. Οι συνέπειες είναι μια χαρά κατάσταση. Περισσεύει φαγητό, περισσεύουν γλυκά, τυριά, λαχανικά, ψωμί, τσουρέκια, αβγά, σοκολάτες (κουνελάκια, κοτούλες, αβγουλάκια …). Φυσικά, το αρνί και το κατσίκι, σύμφωνα με τους γνώστες, είναι πιο ωραίο κρύο. Καμία αντίρρηση, αλλά αν το έχουμε βαρεθεί υπάρχουν τρόποι, πιο εύκολοι ή πιο πολύπλοκοι για να γίνει ένα άλλο ωραίο φαγητό. Το ίδιο ισχύει και τα τσουρέκια και τα διάφορα σοκολατοειδή. Μερικοί, σηκώνουν ψηλά τα χέρια μπροστά στη μαγειρίτσα. Τι άλλο μπορείς να φτιάξεις αν μείνει κάποια υπολογίσιμη ποσότητα αφάγωτη; Μπορείς να φτιάξεις πίτα, πυκνώνοντάς την με πρόσθετο ρύζι, μανιτάρια και αν χρειάζεται, κορνφλάουρ. Καταψύχεται όμως τόσο ωραία, που είναι κρίμα να χαλάσουμε αυτή τη μοναδική σούπα. Όσον αφορά τα αβγά, στο θέμα «Μετα –πασχαλινά αβγά» κάνουμε κάποιες προτάσεις για την αξιοποίησή τους.

Ημ/νια α' δημοσίευσης: 04/05/16
Update: 20/04/20

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;