Follow us

Φαγάκια για τα πρώτα κρύα

Προτάσεις που παίζουν με τα όσπρια, σε ελληνικές, ισπανικές και κρεόλ συνταγές.

Φαγάκια για τα πρώτα κρύα

Όταν το φθινόπωρο δηλώνει, επιτέλους, “παρών” -όχι με τίποτα σοβαρά κρύα και καταιγίδες, αλλά όπως και να 'χει, μια ζακετούλα να τη χρειαζόμαστε- μια φασολάδα, ένα πιο σύνθετο φαγάκι, από αυτά που λέμε “άσε να πέσει λίγο κρύο” για να τα φτιάξουμε, παίρνουν δικαιωματικά τη σειρά τους στην ατζέντα.
Αν και ακόμα έχουμε λίγο χρόνο μέχρι να φθάσουν τα “νικολοβάρβαρα”, που σημαίνουν τις αλλεπάλληλες γιορτές με τα ανάλογα τραπεζώματα, ήδη μαζευόμαστε στα σπίτια και κάτι το σπέσιαλ, το πιο φροντισμένο, το πιο πιασάρικο και χορταστικό, το καλοδεχόμαστε. Η πρότασή μας αυτήν τη φορά, παίζει με τα όσπρια, σε ελληνικές, ισπανικές και κρεόλ συνταγές, που έχουν διαφορετικό επίπεδο χρόνου ετοιμασίας και πλήθους υλικών. Είναι, όμως, όλες εύκολες στην ετοιμασία τους, βαθιά χορταστικές και νόστιμες.

Updated: 20/10/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 27/11/18

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;