Follow us

Φάβα με κρεμμύδια τηγανητά

Φάβα με κρεμμύδια τηγανητά

Υλικά

500 γρ. φάβα
170 γρ. καρότα καθαρισμένα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
30 + 80 ml εξ.π. ελαιόλαδο
1700 ml νερό
2 φύλλα δάφνης
170 ml χυμός λεμονιού
370 γρ. κρεμμύδια καθαρισμένα χοντροκομμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για γαρνιτούρα (για μία μερίδα)
20 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο αλεύρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
40 γρ. καπνιστή ρέγγα σε λάδι
25 γρ. αγγουράκι τουρσί
70 ml ελαιόλαδο
40 ml ξύδι

Eκτέλεση

Αφήνουμε τη φάβα να φουσκώσει σε καυτό νερό για μισή ώρα. Τη στραγγίζουμε καλά και την τσιγαρίζουμε στα 30 ml ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και την ξαφρίζουμε καλά. Προσθέτουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τη δάφνη και αλατοπίπερο και αφήνουμε τη φάβα να βράσει μέχρι να χυλώσει. Την αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε τη δάφνη και την περνάμε από το μπλέντερ, ρίχνοντας σιγά-σιγά και τα 80 ml ελαιόλαδο.
Ετοιμάζουμε τα τηγανητά κρεμμύδια: τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανά και τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για να σερβίρουμε, ρίχνουμε την καπνιστή ρέγγα και το αγγουράκι τουρσί σε κομματάκια και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξύδι και τα τηγανητά κρεμμύδια.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Παράγκα" στη Ρόδο.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…