Follow us

Έχει γλώσσα το στομάχι;

Γλώσσα δεν μπορείς να το πεις, όμως οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι, εκτός από τους ειδικούς γευστικούς θύλακες στο στόμα μας, το umami μπορεί να το γευτεί και το στομάχι.

Έχει γλώσσα το στομάχι;

Πώς συμβαίνει αυτό; Όταν μια τροφή με umami κατεβαίνει στο στομάχι, τότε το πνευμονογαστρικό νεύρο πιάνει αμέσως την παρουσία του γλουταμινικού και στέλνει σήμα στον εγκέφαλο. Αυτή η λειτουργία του στομαχιού μπορεί να μην επηρεάζει την αίσθηση της νοστιμάδας, έχει όμως μεγάλη σημασία. πυροδοτεί την έναρξη της πέψης των πρωτεϊνών και δημιουργεί συνθήκες ευπεψίας. Και απ’ όσο ξέρουμε, ό,τι είναι καλό για τον οργανισμό συνήθως έχει και ωραία γεύση. Δ.Αντ.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;