Εντάξει, μπορεί το σπανάκι να έχει ταυτιστεί με τα υπέροχα παραδοσιακά μας φαγητά, όπως η διάσημη σπανακόπιτα, το σπανακόρυζο ή οι σουπιές με σπανάκι, αλλά η ιστορία του δεν τελειώνει εδώ. Πέρα από τις σαλάτες με φρέσκο σπανάκι -που και αυτές είναι προσθήκη των τελευταίων 15-20 χρόνων στο ελληνικό γευστικό μας ρεπερτόριο, το σπανάκι μπορεί να γίνει η βάση για μια μεγάλη γκάμα φαγητών, εύκολων και ταιριαστών στον ουρανίσκο μας.
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να δημιουργήσουμε γευστικά, χορταστικά αλλά και διατροφικά επαρκή φαγητά, είναι ο συνδυασμός του με τυρί και αβγά. Είναι πιάτα που θα εκτιμήσουν και οι χορτοφάγοι, ενώ αρτύματα όπως το μοσχοκάρυδο, η καυτερή πιπεριά, το ταμπάσκο και η πάπρικα και αρωματικά βότανα όπως ο άνηθος και ο δυόσμος, πλουτίζουν παραπέρα τη γεύση τους.