Εύκολα κρεατοφουρνίσματα

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

Εύκολα κρεατοφουρνίσματα

Φθάσαμε στο τέλος των εορτών. Με πολλούς, μα πάρα πολλούς, Γιάννηδες, Ιωάννες και Γιαννούλες, αρκετούς Θεοφάνηδες και κάμποσους Ιορδάνηδες.
Τα περισσότερα σπίτια, όλο και κάποιον εορτάζοντα έχουν και όλο και κάποιο τραπέζι να στηθεί για να τον τιμήσουν. Βεβαίως, έχουμε μαγειρέψει τόσο πολύ όλες αυτές τις μέρες και έχουμε φάει τόσο πολύ, που ίσως ένα ακόμα τραπέζι με τα σχετικά “ταρατατζούμ”, να φαίνεται βουνό. Κατανοητό… Γι΄ αυτόν τον λόγο, οι προτάσεις μας είναι “στο φούρνο”, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη  παρακολούθηση και είναι όλες με κρέας και πατάτες σε διάφορες εκδοχές (ψητές, βραστές, πουρές), συνδυασμός, που όλοι λατρεύουν. Τα κρεατικά είναι διαφόρων ειδών -μοσχάρι, αρνί, χοιρινό, κοτόπουλο, κουνέλι, για να ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις και στις διατροφικές ιδιαιτερότητες των καλεσμένων ή και ακόμα του τραπεζιού, που θα στήσουμε μόνο για την οικογένειά μας.

Updated: 13/01/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 04/01/19



Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος