Follow us

Έτοιμο το σουβλιστό!

Οι καλύτερες διευθύνσεις στην Αθήνα για να προμηθευτούμε σουβλιστό αρνί και τα άλλα του πασχαλινού τραπεζιού…

Έτοιμο το σουβλιστό!

Αν δεν ανήκετε σε εκείνους τους παραδοσιακούς που για να καταλάβουν Πάσχα, πρέπει οπωσδήποτε να σουβλίσουν αρνί και κοκορέτσι ή έστω να τα ψήσουν στο φούρνο, μαζί με άλλα μεζεδάκια, όπως γαρδούμπες κ.λπ., αλλά όπως και νατο κάνουμε, σας αρέσουν, υπάρχει η εύκολη λύση: να τα πάρετε ψημένα, έτοιμα για το λαμπριάτικο τραπέζι σας. Το σπίτι θα μυρίσει πασχαλινή τσίκνα χωρίς να κουνήσετε ούτε το δαχτυλάκι σας!
Σας βρήκαμε τις κατάλληλες διευθύνσεις για να κάνετε εγκαίρως τις παραγγελίες σας και ανήμερα το Πάσχα να έχετε στο τραπέζι σας όσα λαχταράτε, καλοψημένα και νόστιμα, από επαγγελματίες του χώρου, με πείρα στο αντικείμενο. Είτε πρόκειται για παραδοσιακές χασαποταβέρνες, είτε για catering, εμείς διαλέξαμε περιπτώσεις που αναλαμβάνουν να σας προμηθεύσουν τα εδέσματα του πασχαλινού σας τραπεζιού με εγγυημένη ποιότητα και γεύση. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να υπολογίσετε πόσα άτομα θα φιλοξενήσετε, ώστε να παραγγείλετε την απαραίτητη ποσότητα εγκαίρως, για να την έχετε την ώρα που θέλετε.

Έτοιμο το σουβλιστό!

Κόλλιας
Η ιστορία του στα Καλύβια ξεκινά το 1930 και ένα από τα must του είναι το φημισμένο του μπιφτέκι σε XL μέγεθος, με κιμά που κόβεται τη στιγμή της παραγγελίας και σερβίρεται με ντομάτα σε κυβάκια. Αλλά κάνει εξ ίσου καλό κοντοσούβλι και κοκορέτσι.

Ανήμερα Πάσχα θα ψήνει τόση ποσότητα αρνιών, κατσικιών και κοκορετσιού, που θα μπορεί να πάρει κανείς να προμηθευτεί επιτόπου χωρίς παραγγελία, ωστόσο αν μιλάμε για μεγάλη ποσότητα, καλό είναι να κάνετε ένα τηλέφωνο ως τη Μ. Παρασκευή.

Κόλλιας

Κρεατοκοπεία Ρούσσης - Καπανδρίτι
Η επωνυμία Ρούσσης, με αφετηρία το 1974 και πείρα στην εκτροφή αρνιών και προβάτων και παραγωγή γάλακτος στα Κιούρκα Αττικής, έχει διαρκή ανοδική πορεία και πλέον διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις κάθετης παραγωγής. Παραλαμβάνει κρέας από τις καλύτερες φάρμες της χώρας και με τη δική της επεξεργασία δημιουργεί διάφορα κρεατοσκευάσματα. Εκτός από τον χώρο στην Τανάγρα, που ειδικεύεται στην επεξεργασία κρέατος και απευθύνεται σε παραγγελίες επαγγελματιών, διαθέτει τρία σύγχρονα κρεοπωλεία (σε Καπανδρίτι, Άνοιξη, Χαλάνδρι), ενώ στο Καπανδρίτι διαθέτει και ψητοπωλείο. Από εκεί μπορεί κανείς -κατόπιν παραγγελίας- να παραγγείλει ακόμη και ολόκληρο αρνί ψημένο ή κοκορέτσι, αφού διαθέτουν σούβλα 14 μέτρων!

Μουρούζης – Καλύβια
Ετοιμάζεται να κλείσει σε 3 χρόνια έναν ολόκληρο αιώνα λειτουργίας στα Καλύβια, αφού βρίσκεται εκεί από το μακρινό 1920 και έχει πλέον την τέταρτη γενιά της οικογένειας να συνεχίζει την παράδοση, προσθέτοντας νέες σελίδες στην ιστορία του.
Ως και το Μ. Σάββατο μπορεί κανείς να παραγγείλει αρνί σούβλας (20 ευρώ το κιλό), ενώ στην ίδια τιμή κιλού είναι και το κοκορέτσι. Δημοφιλές για το Πάσχα είναι και το χοιρινό τους κοντοσούβλι.

Μουρούζης

Ο Τσολιάς – Βάρη
Στη γειτονιά των παραδοσιακών χασαποταβέρνων της Λεωφόρου Βάρης, γνωστής ως «Βλάχικα» (επειδή πριν 100 χρόνια εκεί υπήρχαν μόνο μαντριά, γιδοπρόβατα και βοσκοί) ο Τσολιάς, των αδερφών Χουντάλα ξεχωρίζει για την ποιότητα των κρεατικών του από το 1982 που άνοιξε στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ τα αδέρφια διατηρούσαν ταβέρνα σε άλλο σημείο από το 1958. Τώρα την άνοιξη, εκτός από την εσωτερική τους αίθουσα ανοίγουν και την όμορφη ταράτσα τους, που ‘ναι γεμάτη δέντρα, λουλούδια και συντριβάνια, σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε νησί.
Αν θέλετε να προμηθευτείτε ολόκληρο αρνί ψημένο, καλό είναι να κάνετε την παραγγελία σας το αργότερο ως τη Μ. Πέμπτη, διότι τη Μ. Παρασκευή είναι κλειστά και πρέπει να κάνουν εγκαίρως τις προμήθειές τους. Για μικρότερη ποσότητα μερικών κιλών, μπορείτε να παραγγείλετε ακόμη και το Μ. Σάββατο. Τιμή ψημένου αρνιού: 27 ευρώ το κιλό, κοκορέτσι: 7 ευρώ η μερίδα, κοντοσούβλι: 7 ευρώ η μερίδα.

Κοντοσούβλι

Δειπνοσοφιστήριον
Γνωστό για την ποιότητα τόσο στην επιλογή των πρώτων υλών όσο και στις συνολικές υπηρεσίες catering που προσφέρει, με επικεφαλής σεφ τον Ζαν Λουί Καψαλά, γεγονός που αποτελεί από μόνο του εγγύηση, το Δειπνοσοφιστήριον μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση catering, ακόμη και με μάγειρες, εξοπλισμό και service για το πασχαλινό μας τραπέζι. Σε αυτή την περίπτωση, ανάλογα με τα άτομα και με τις προτιμήσεις του καθενός, μπορεί να γίνει ένα customized menu, γι’ αυτό θα πρέπει να συνεννοηθείτε μαζί τους.
Μερικές από τις προτάσεις τους για την ημέρα του Πάσχα είναι λουκάνικα χωριάτικα σχάρας, κοκορέτσι σούβλας, αλλά και ολόκληρο αρνί ή κατσίκι σούβλας, κοντοσούβλι χοιρινό, μαριναρισμένο σε μυρωδικά, μαζί με ορεκτικά και σαλάτες που ταιριάζουν στην περίσταση. Τιμές κατόπιν συνεννόησης και ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων.

Menoo
Με το όνομα αυτό είναι γνωστός ο πολυχώρος στην Κηφισιά, που λειτουργεί ως delicatessen, all day café, wine bar και γκουρμέ εστιατόριο, με επικεφαλής την κυρία Ειρήνη Πλατή, που μετράει πολλά χρόνια εμπειρίας στην εστίαση. Αναλαμβάνουν και υπηρεσίες catering ποιότητας, γι’ αυτό είναι μια καλή επιλογή και για το πασχαλινό τραπέζι.
Για όσους κάνουν Πάσχα στην Αθήνα, έχουν έναν ειδικό κατάλογο με ορεκτικά, σαλάτες, βαμμένα αβγά και κυρίως πιάτα. Οι παραγγελίες πρέπει να γίνουν έως την Μ. Τετάρτη για παραλαβή από το κατάστημα της Κηφισιάς. Μέρες και ώρες παραλαβής: Μ. Παρασκευή – Μ. Σάββατο 12:00-18:00, Κυριακή Πάσχα 10:00-14:00.
Για κυρίως προτείνουν: κατσικάκι γάλακτος στο φούρνο ή κατσικάκι γάλακτος φρικασέ με μαρούλια (13,50 ευρώ ανά μερίδα), αρνί σούβλας (13,50 ευρώ ανά μερίδα),κοκορέτσι σούβλας (9,50 ευρώ ανά μερίδα), γαρδουμπάκια λαδορίγανη (9,50 ευρώ ανά μερίδα). Minimum παραγγελίας: 4 μερίδες ανά είδος.

Menoo

Παπασπύρου
Η εταιρεία με τέσσερα καταστήματα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής και παράδοση από το 1940, διαθέτει υπηρεσία catering που λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο και μπορεί να καλύψει εκδηλώσεις με έως και 2.000 άτομα. Για αυτό το Πάσχα θα υπάρχουν στα καταστήματα μπουτάκια αρνίσια φούρνου (9,50 ευρώ ανά μερίδα) και γαρδουμπάκια φούρνου (9 ευρώ ανά μερίδα), καθώς και ορεκτικά, συνοδευτικά και βαμμένα αβγά.
Για μεγάλες ποσότητες καλό είναι να δώσετε την παραγγελία σας μερικές μέρες πριν, ενώ υπάρχει δυνατότητα παράδοσης των εδεσμάτων και στο σπίτι.

Παπασπύρου

Διευθύνσεις:

Δειπνοσοφιστήριον, Μάτσα 17, Κηφισιά, τηλ. 210-6206155, https://www.dipnosofistirion.gr

Κόλλιας, Πλ. Ευαγγελιστρίας, Καλύβια Θορικού, τηλ. 22990 48242

Κρεατοκοπεία Ρούσσης, 3ο χλμ. Αθηνών - Καπανδριτίου, τηλ. 22950 54317-18, http://roussis.com.gr

Menoo, Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά, τηλ. 210 6252214

Μουρούζης, Β' Γεωργάκη 2, Καλύβια Θορικού, τηλ. 22990 48371

Ο Τσολιάς, Λ. Βάρης 45, Βάρη, τηλ. 210 8952446

Παπασπύρου, σε Αχαρναί, Χαλάνδρι, Αμπελόκηπους, Κηφισιά. Κεντρικά: τηλ. 210 2409235, http://www.papaspirou.gr

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;