Follow us

Έτοιμα σε 30 λεπτά!

Έτοιμα σε 30 λεπτά!

Η εποχή μας είναι εποχή ταχύτητας. Και από αυτό, δεν εξαιρείται η κουζίνα. Να ψωνίσουμε γρήγορα, να μαγειρέψουμε γρήγορα, να φάμε γρήγορα. Εμείς, εδώ, δηλώνουμε πως κάτι τέτοιο δεν είναι το φόρτε μας. Προτιμάμε το «χάιδεμα» του φαγητού και τους πιο αργούς ρυθμούς στο μαγείρεμα και στο τραπέζι. Είναι, όμως, η πραγματικότητα της καθημερινότητας, που πιέζει και που ζητά να ετοιμάσουμε κάτι στα γρήγορα. Που σίγουρα, είναι χίλιες φορές προτιμότερο από το να αγοράσουμε κάτι έτοιμο απ΄ έξω.
Φυσικά, μια ολόκληρη σειρά από υπέροχα φαγητά απαιτούν εκ των πραγμάτων λίγο χρόνο ετοιμασίας: τα ζυμαρικά, το ρύζι, οι ομελέτες, το ψητό κρέας και το ψητό ψάρι, τα τηγανητά. Μαζί με απλές σάλτσες, μαγειρεμένες ή ωμές, φτιάχνουν ένα γρήγορο και πολύ νόστιμο φαγητό. Είναι, βέβαια, και οι σαλάτες –αυτονόητα γρήγορες και χωρίς κόπο. Υπάρχουν, όμως, και άλλα φαγητά που γίνονται σε πολύ λίγο χρόνο, και κάποιες τέτοιες συνταγές, σας προτείνουμε εδώ. Κοινός παρανομαστής για να πετύχουν τα γρήγορα φαγητά, ιδιαίτερα αυτά που περιέχουν κρέας ή λαχανικά, είναι να κοπούν σε μικρά, λεπτά κομματάκια, όπως κόβονται τα υλικά όταν πρόκειται να μαγειρευτούν στο wok. Ακόμα, η γρήγορη μαγειρική, αγαπάει πολύ τα ωμά, ψιλοκομμένα λαχανικά, που μπορούν να προστεθούν την τελευταία στιγμή και να «ψηθούν» από τη ζέστη του υπόλοιπου φαγητού, διατηρώντας ταυτόχρονα όλη την ιδιαίτερη γεύση τους. Τέλος, ο πιο γρήγορος τρόπος μαγειρέματος είναι πάντα το τηγάνι, αφού το καυτό λίπος αγκαλιάζει ολόπλευρα το τρόφιμο και το ψήνει σε χρόνο ρεκόρ. Ανθυγιεινό; Όχι και τόσο, αν χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο και αφήσουμε τα τηγανητά επάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά πριν τα καταναλώσουμε.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…