Έρχεται το Cosmopolis Kavala Ethnic Festival

Ένα τετραήμερο πολυδιάστατο φεστιβάλ

Εύη Σκλατινιώτη Εύη Σκλατινιώτη Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019

Για 12η χρονιά διοργανώνεται στην Καβάλα η γιορτή της πολυπολιτισμικότητας, όπου για 4 ημέρες 9 χώρες θα παρουσιάσουν κομμάτια του πολιτισμού τους…

Έρχεται το Cosmopolis Kavala Ethnic Festival

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Cosmopolis Kavala Ethnic Festival θα πραγματοποιηθεί στην παλιά πόλη της Καβάλας. Για τέσσερις ημέρες, από 18 ως 21 Ιουλίου, τα μέλη των συγκροτημάτων από τις 9 φιλοξενούμενες χώρες θα παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά δείγματα του πολιτισμού τους μέσω του χορού, της μαγειρικής, της μουσικής, του κινηματογράφου τους, ενώ παράλληλα, μεγάλες συναυλίες στο επιβλητικό Φρούριο της Καβάλας και πολλές παράλληλες δράσεις συνθέτουν το πολυδιάστατο μωσαϊκό του φεστιβάλ.

Το περσινό υπαίθριο εστιατόριο

Το περσινό υπαίθριο εστιατόριο

Οι εννιά χώρες, που θα φιλοξενηθούν φέτος, είναι η Κίνα, η Βραζιλία, ο Παναμάς, η Ουκρανία, η Κολομβία, η Ουγγαρία, η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, οι ΗΠΑ (Βόρεια Καρολίνα), ενώ την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Σύρος. Περισσότεροι από 250 χορευτές θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τα τραγούδια τους, ενώ κάθε μέρα οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν και παραδοσιακά τους πιάτα, στο υπαίθριο εστιατόριο της παλιάς πόλης.
Το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι συναυλίες, που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, όπου θα συμμετέχουν τα εξής συγκροτήματα:
Alpha Blondy & The Solar System, Dub Fx feat. Mr Woodnote, The Skatalites, Mad Professor, The Rumjacks, Villagers of Ioannina City, 47SOUL, Thrax Punks.

Έρχεται το Cosmopolis Kavala Ethnic Festival

Από τις παράλληλες εκδηλώσεις ξεχωρίζει και το Παιδοcosmopolis, μια σειρά από δραστηριότητες για παιδιά, όπως θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, ομαδικά παιχνίδια από όλο τον κόσμο, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνουν τα Cosmoδρώμενα. Πολλές παράλληλες δράσεις πλαισιώνουν τις κεντρικές εκδηλώσεις δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στο φεστιβάλ, όπως: περίπτερα street bazaar για πώληση τοπικών προϊόντων των φιλοξενούμενων χωρών, εκθέσεις εικαστικών, φιλοξενία ΜΚΟ για την προώθηση του έργου τους, δημιουργικά εργαστήρια, κινηματογράφος, μαγειρική, street shows, ποίηση, παραδοσιακό καφενείο κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο ιστοχώρο του φεστιβάλ https://www.cosmopolisfestival.gr


Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος