Follow us

Ένα πρωτότυπο ανοιξιάτικο μενού

Ένα πρωτότυπο ανοιξιάτικο μενού

Δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά κάποιες φορές, θέλουμε να κάνουμε ένα ωραίο, πλούσιο τραπέζι για τους φίλους και τους συγγενείς. Ακόμα στο pick της άνοιξης, με υπερπληθώρα προσφοράς σε άγρια χόρτα και αρωματικά βότανα, με τα πορτοκάλια δίπλα στα σπαράγγια και στις ντομάτες, με τη ζέστη αρκετά ψηλάμ ώστε να ζητάμε κάτι πιο ελαφρύ στο πιάτο, σκεφτήκαμε να προτείνουμε ένα πλούσιο μενού για ένα μακρόσυρτο τραπέζι. Ένα μενού που θα ευχαριστήσει και όσους τρώνε κρέας και όσους το αποφεύγουν και θα έχει πολλά χόρτα και ανοιξιάτικα αρώματα και πολλά χρώματα.
Το μενού που προτείνουμε, ξεκινάει με ένα ξενόφερτο ορεκτικό, τα αμερικάνικα crab cakes σε μια ελαφριά εκδοχή για φούρνο -αν θέλετε να ξεκινήσετε με τσίπουρο εδώ θα τα βρείτε και στην τηγανητή εκδοχή τους, ενώ τα σουβλάκια κοτόπουλου πανέ με κρεμμυδάκια και μπέικον είναι μια ακόμα πιο έντονη πρόταση για τσίπουρο. Τα κανελόνι με σπανάκι και μυζήθρα μας εισάγουν στα κυρίως και είναι ένα φροντισμένο, πολύ νόστιμο πιάτο, που ποντάρει στα ανοιξιάτικα φρέσκα τυριά και στο light γιαούρτι -θα το αγαπήσουν όσοι δεν επιλέγουν το κρέας. Άλλο ένα κυρίως πιάτο πολύ ανοιξιάτικο και ορεκτικό είναι το λεμονοκρασάτο κατσικάκι με άγρια χόρτα. Τέλος, η σαλάτα με σπαράγγια, ντομάτα, πορτοκάλι και vinaigrette πορτοκαλιού, συνδέει τις εποχές και είναι χαρά οφθαλμών.
Όσον αφορά στο γλυκό, εδώ θα βρείτε όχι μια, ούτε δύο, αλλά 25 υπέροχες ιδέες για γλυκά με φράουλες!

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;