Follow us

Ελιόψωμο

Ελιόψωμο

Υλικά

Yλικά

500 γρ. δυνατό αλεύρι για ψωμί

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

250 ml  χλιαρό νερό

200 ml  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 ½ φλ. ελιές Καλαμών ξεκουκουτσιασμένες

1 γερή πρέζα αλάτι

1 γερή πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε λίγο ζεστό νερό.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με το χέρι, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τη μαγιά και λίγο -λίγο το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια λεία, ελαστική ζύμη -ίσως δεν χρειαστεί να ρίξουμε όλο το νερό.

Σκεπάζουμε τη ζύμη, τη μεταφέρουμε σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.

Προσθέτουμε τις ελιές στη ζύμη και ξαναζυμώνουμε καλά.

Της δίνουμε σχήμα φρατζόλας, τη μεταφέρουμε σε ταψί και την αφήνουμε για άλλη μισή ώρα να φουσκώσει.

Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 25-30 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 λεπτά πριν το κόψουμε.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.