banner
banner
banner

Ελβετικό φοντί

Συνταγή

Ελβετικό φοντί
Υλικά

300 γρ. έμενταλ,
300 γρ. τυρί ρεγκάτο,
300 γρ. τυρί γκούντα,
300 γρ. κασέρι,
300 γρ. ένταμ,
1 σφηνάκι kirsch,
Λίγο ελαιόλαδο,
20 μικρά λουκάνικα,
Διάφορα είδη ψωμιού κομμένα σε μικρές φέτες

(Xρόνος προετοιμασίας 20’)

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα τυριά και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και τα αφήνετε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτετε το kirsch. Σε ένα πιάτο τοποθετείτε τα διάφορα είδη ψωμιού κομμένα σε μπουκιές. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα λουκάνικα. Αδειάζετε στο φοντί τα λιωμένα τυριά και το ανάβετε έτσι ώστε να διατηρούνται ζεστά. Με τα ειδικά πιρουνάκια βουτάτε το ψωμί και τα λουκάνικα στο τυρί.

Tips

-Για το ελβετικό φοντί με τυρί χρησιμοποιήστε emental και ελβετική γκριγιέρ.
-Όταν το τυρί αρχίσει να πήζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
-Χρησιμοποιήστε μπουκίτσες μπαγιάτικου ψωμιού για να μη διαλύεται.
-Σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, τα τυριά λιώνουν με 11/2 ποτήρι λευκό κρασί και πριν τα μεταφέρουμε στο φοντί περνάμε από την επιφάνειά τους μια σκελίδα σκόρδο.
-Στο σοκολατένιο φοντί κρατήστε τη φωτιά χαμηλή για να μην καεί η σοκολάτα.
-Δοκιμάστε φοντί λευκής σοκολάτας με καθαρισμένες φράουλες.

Συνταγή από το βιβλίο του Αλέξανδρου Παπανδρέου «Μαγειρική Σκευωρία»

banner

Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος