Υλικά
300 γρ. έμενταλ, Υλικά
300 γρ. τυρί ρεγκάτο,
300 γρ. τυρί γκούντα,
300 γρ. κασέρι,
300 γρ. ένταμ,
1 σφηνάκι kirsch,
Λίγο ελαιόλαδο,
20 μικρά λουκάνικα,
Διάφορα είδη ψωμιού κομμένα σε μικρές φέτες
(Xρόνος προετοιμασίας 20’)
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα τυριά και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζετε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και τα αφήνετε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτετε το kirsch.
Σε ένα πιάτο τοποθετείτε τα διάφορα είδη ψωμιού κομμένα σε μπουκιές.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα λουκάνικα.
Αδειάζετε στο φοντί τα λιωμένα τυριά και το ανάβετε έτσι ώστε να διατηρούνται ζεστά.
Με τα ειδικά πιρουνάκια βουτάτε το ψωμί και τα λουκάνικα στο τυρί.
Tips
-Για το ελβετικό φοντί με τυρί χρησιμοποιήστε emental και ελβετική γκριγιέρ.
-Όταν το τυρί αρχίσει να πήζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
-Χρησιμοποιήστε μπουκίτσες μπαγιάτικου ψωμιού για να μη διαλύεται.
-Σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, τα τυριά λιώνουν με 11/2 ποτήρι λευκό κρασί και πριν τα μεταφέρουμε στο φοντί περνάμε από την επιφάνειά τους μια σκελίδα σκόρδο.
-Στο σοκολατένιο φοντί κρατήστε τη φωτιά χαμηλή για να μην καεί η σοκολάτα.
-Δοκιμάστε φοντί λευκής σοκολάτας με καθαρισμένες φράουλες.
Συνταγή από το βιβλίο του Αλέξανδρου Παπανδρέου «Μαγειρική Σκευωρία»